Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Az igaz, hogy minden mostani...

Az igaz, hogy minden mostani autóban olyan gyengére van megcsinálva a fékpedál, hogyha elszáll a szervórásegítés, akkor nem is lehet vele megállni?

Figyelt kérdés

Tegnap vittem ki a haveromhoz az autómat. Volt bent a műhelyben egy 2013-as Kia (nem tudom, hogy pontosan milyen típus). Lökhárítót, AC pumpát és fékpedált cserélt rajta. Azért pont ezeket, mert volt egy kisebb balesete a tulajnak vele. Menet közben bedöglött az AC pumpa, leállt a motor. Ezzel együtt elment a fék is. A tulaja tudta, hogy ha nem jár a motor, akkor nincs fékrásegítés, így erősebben kell nyomni a pedált. Ezt ő megtette, jó erősen nekifeszült, lassult is az autó, de eltört a fékpedált tartó konzol. Pontosabban csak elrepedt és elnyúlott. Így már nem tudott megállni rendesen, beesett a pedál, belecsúszott egy előtte álló autóba. Haverom azt mondta, hogy ez a probléma szinte mindegyik mostani autónál fennáll.

Ez igaz? Nem úgy tervezik meg az autókat, hogy egy pár ilyen fékezést azért bírjanak ki? Vagy csak ennél a típusnál volt ilyen gyengére megcsinálva?

2021. szept. 16. 11:45
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:
Azért kérdeztem így, mert az autószerelő ismerősöm ezt mondta. Ő már találkozott korábban is ilyennel. Illetve mondta, hogy a legtöbb autónál szintén ennyire vékony lemezből van, mint annál a Kia-nál, szóval valószínűleg azok sem lehetnek sokkal erősebbek. És nem tudom, hogy ez így van-e. Csak remélem, hogy nem. A kivett elrepedtet kézzel is meg lehetett hajtani. Szóval az tényleg nagyon silány anyagból volt.
2021. szept. 16. 14:21
 12/15 anonim ***** válasza:

Legközelebb jobb mesét találj ki haver! Attól hogy a tápszivattyú megáll, még nem szünik meg azonnal a rásegítés. Amíg a motor forog, márpedig motorfèk alatt forog, addíg van vákum. Amíg van vákum, van fékrásegítés. De a motor leállítása után parcek múlva is van annyi tartalék vákum a rásegítőben (nem véletlenül van visszacsapó szelep a vákumcsövön), hogy az első fékezéssel kényelmesen megálj.

A sok nímand meg gyárja itt a konteót a gyári hibás fékpedálról. Fotelszakik...

2021. szept. 16. 14:28
 13/15 anonim ***** válasza:
Ha a motor leáll 1-2 fekezesig van szervó.
2021. szept. 16. 16:45
 14/15 anonim ***** válasza:

13-as: igen

Ki lehet próbálni, hogy áll a motor es 2-3 lenyomasig még puha utana kemenyedik fel.

2021. szept. 19. 01:41
 15/15 anonim ***** válasza:

Mennyit kapsz a konkurenciától hogy így fikázod a KIA-t?

Megéri? ;)

2021. szept. 28. 16:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!