Fékezéskor ráz a kormány, a komplett múszerfal, és enyhén a fékpedál. Mi lehet az oka?
VW Polo, 1999-es. 3 ezer km-el ezelőtt kapott új fékbetéteket, féktárcsákat, és fékdobokat.
Fékezéskor rázza a kormányt, és az az egész kasztnit. 80-as tempónál enyhébb fékerőnél a legerősebb, de enyhe fékezésnél 30-as tempó körül is erősen csapkodja a kormányt. A fékpedált csak enyhén remegteti.
Elsősorban a féktárcsa felszabályozás lesz, de elég esélyes hogy nem ez a baja. Mi okozhat még hasonló rázást? Futómű elem kopás, pl lengőkar, vagy szilentek? Kanyarban enyhén jobban ráz, mint egyenesben.
Pedig a fáktárcsa rossz, megvan libbenve, égetve és azért csinálja.
CSeréld le ne szabályoztasd mert lehet sose lesz jó.
A mostani féktárcsák olyan fos minőségűek, hogy az első nagyoagyobb fékezésnél felhullámosodnak, sajnos ezekhez az öregebb kocsikhoz nem is kaosz olyat ami jó minőségű.
Nekem volt hogy 3x kért a szerelő új tárcsát garanciába, mind szar volt, konkrétan már az első próbakörön rázott.
TRW. Rendesen meg volt tisztítva felrakás előtt minden is és mégis egy ponton mikor pörgettem álló helyzetben kézzel a tárcsát akkor beleért a fékbetétbe és súrlódott de mindig csak egy pontban.
A poén, hogy mind a két oldalon úgy, hogy még nem is mentem az autóval. Szerelő cserélte Zimmermannra az meg érdekes mód rögtön jó volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!