Fékezéskor remeg a fékpedál és a kormány. A hibát baloldalon elől tapasztalom. Az autószerelőm hozzá akar nyúlni a differenciálműhöz és az automata váltóhoz. Mit tegyek?
Egy Mercedes-Benz B200 típusú (2007.01 évjárat, CDI, automata, W245) személygépjárművem van. Pár hete vásároltam az autót és egy elég kellemetlen hibát tapasztaltam a használata során. Fékezéskor az autó bal eleje, és a fékpedál remeg. Magasabb sebességről való fékezéskor a rezonancia nagyon zavaró, és ijesztő! Alacsony sebességnél is érzékelhető a remegés, de csak fékezésnél! Gyorsításra az autó semmilyen hibajelenséget nem produkál. Ha a motorféket használom, akkor sincs remegés. Az autószerelőm elvitte a féktárcsát szabályoztatni, de azt mondta a két első féktárcsa hibátlan, még "válla" sincs a tárcsáknak, mert januárban voltak cserélve (fékpofákkal együtt). A szerelőm kicserélte baloldalon a féltengelyt, teljes kerékagyat, féknyerget, és a gömbcsuklót, de a remegés még mindig fent áll. Megcserélte a féktárcsát a jobb és baloldalon, de így is remegett állítása szerint.
Következő lépésként az autó váltóját és differenciálművét szeretné megvizsgáltatni egy szakszervizzel, de a javaslata az, hogy cseréljük ki a teljes váltót, ami több százezres szervizköltséget vonna maga után, nem beszélve a szintén több százezres alkatrészről, amire szükség lenne. Ezt megelőzvén szeretném kikérni a véleményüket, amennyiben ez lehetséges. Sajnos laikusként kell hozzáállnom a kérdéshez, mert az autószerelés távol áll a szakmámtól!
Valaki járt már hasonló cipőben?
Futómű beállítás, kerék centírozás volt? Én ezzel kezdeném.
Nem szabályozni kell hanem újra cserélni a tárcsákat.
Ha a baloldal remeg, mi köze a váltónak hozzá???
Szerintem először szerelőt kell cserélni.
Ha nem jön be a váltó csere , akkor a kasztnit is ki fogja cserélni?
És mi van a silenttekkel? Ki lettek cserélve?
dellfil
crudy:
Apám céges autóit szerelte korábban, de ennek már 10 éve. Én elég szkeptikusan álltam a váltós dologhoz, ezért kezdtem el kérdezősködni. Írtam egy levelet a közelben lévő hivatalos márkaszerviznek is, a válaszukra várok.
bélana:
A futómű beállítást elvégezte a szerelő! Téli gumik vannak még fent, a nyári másik felnin van, új gumikkal, csak még nem volt alkalmam kicseréltetni. Azért akar a váltóhoz nyúlni, mert amikor felemelte a kocsit, ott látott valamit, ami erre adott neki okot.
Ha még egyszer szakmát kellene választani, AUTÓSZERELŐ lennék. Igy átverni a kuncsaftot, csak a totózással és még pénzt is kap érte. Mert addig csak totózott, hol ezt hol azt ki cserélt és csak nem lett jobb.
Azt hogy állapitottátok meg hogy a BAL OLDAL remeg?
Már pedig csak a keréknél kell lenni a hibának.
Ez lehetne a csapágy , féktárcsa, vagy esetleg a gumi centirozás .
De nem a váltó.
Egyébként az is érdekes hogy "elvitte a tárcsát és majd megállapitotta hogy válla sincs". Ezt megállapitani még csak le se kell venni a helyéről.
SZERELŐ CSERE először. !!!
dellfil:
Szilentek nem voltak a listán, amit kaptam, de a gömbcsuklót cserélte.
Köszönöm a válaszokat! Megerősítettetek abban, hogy elhozzam az autót tőle, és elvigyem máshova.
A gumishoz menj el a nyári gumikkal és előtted centirozzák ki, majd tegyék fel.
A váltóhoz meg ne engedd nyúlni, ha jól szedi fel le a sebességet. "" felemelte ott látott valamit".
Látott valamit? Pénzt néz ki belőled.😃
Na most ez csak fékezéskor jelentkezik vagy menet közbe is????
Nem feltétlenül a spórolás miatt írtam ide. Megértem ha valami elromlik, ahogy azt is, hogy mindennek megvan az ára. Ha valaki jól végzi a munkáját, nem sajnálom a pénzt, amit kifizetek érte, de amikor megemlítette a váltót elkezdtem gyanakodni.
bélana:
Szépen vált az autó! Hangtalanul, és szinte észrevétlenül. Fokozatmentes automata váltó van az autóban. Kézi módban is szépen gond nélkül veszi a sebességeket. Ez a remegés csak fékezéskor jelentkezik. A kormányon nem érzek semmi remegést menet közben, nem hallok semmi nem odaillőt. Motorfékkel nincs remegés, nem húz az autó se jobbra se balra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!