Fékezéskor remeg a fékpedál és a kormány. A hibát baloldalon elől tapasztalom. Az autószerelőm hozzá akar nyúlni a differenciálműhöz és az automata váltóhoz. Mit tegyek?
Egy Mercedes-Benz B200 típusú (2007.01 évjárat, CDI, automata, W245) személygépjárművem van. Pár hete vásároltam az autót és egy elég kellemetlen hibát tapasztaltam a használata során. Fékezéskor az autó bal eleje, és a fékpedál remeg. Magasabb sebességről való fékezéskor a rezonancia nagyon zavaró, és ijesztő! Alacsony sebességnél is érzékelhető a remegés, de csak fékezésnél! Gyorsításra az autó semmilyen hibajelenséget nem produkál. Ha a motorféket használom, akkor sincs remegés. Az autószerelőm elvitte a féktárcsát szabályoztatni, de azt mondta a két első féktárcsa hibátlan, még "válla" sincs a tárcsáknak, mert januárban voltak cserélve (fékpofákkal együtt). A szerelőm kicserélte baloldalon a féltengelyt, teljes kerékagyat, féknyerget, és a gömbcsuklót, de a remegés még mindig fent áll. Megcserélte a féktárcsát a jobb és baloldalon, de így is remegett állítása szerint.
Következő lépésként az autó váltóját és differenciálművét szeretné megvizsgáltatni egy szakszervizzel, de a javaslata az, hogy cseréljük ki a teljes váltót, ami több százezres szervizköltséget vonna maga után, nem beszélve a szintén több százezres alkatrészről, amire szükség lenne. Ezt megelőzvén szeretném kikérni a véleményüket, amennyiben ez lehetséges. Sajnos laikusként kell hozzáállnom a kérdéshez, mert az autószerelés távol áll a szakmámtól!
Valaki járt már hasonló cipőben?
Akkor mégis azt javasolnám hogy két új tárcsa , négy fék betét , kicserélni és 99% hogy jó lesz.
Egyébként én el tudom képzelni hogy még ha új tárcsát is tettek fel , hogy egyszer -kétszer nagyon felmelegedett, felizzott és közbe meg belehajtottak az úton lévő viztócsába.
Ez a hirtelen hőhatás deformációhoz vezethetett.
Ezt nekem egy esztergályos mondta , mutatta és utána nem lehet már szabályozni se a tárcsát mert kidobálja a kést. Csak köszörülni lehetne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!