Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Fékezéskor valamikor pattog a...

Fékezéskor valamikor pattog a fékpedál. Mi lehet a gond?

Figyelt kérdés
Golf 4-esem van. Kb 2 hónapja kezdte ezt csinálni. Elég ritkán csinálja. Volt olyan is mintha menet közben vmi beszorult volna a a kerekekhez. A fékezó erő tökéletes.
2018. jan. 14. 21:40
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Nem a blokkolásgátló?
2018. jan. 14. 21:49
 2/9 anonim ***** válasza:
100%

Áh, szóval megismerkedtél ABS bácsival.

Főleg csúszós útviszonyok esetén hirtelen fékezéskor találkozhatsz vele.

2018. jan. 14. 21:50
 3/9 anonim ***** válasza:
76%

Ha pattog, az a blokkolásgátló lesz. Azért csinálja, hogy ne álljanak le a kerekek.

Ha viszont rugózós a fékpedál, avval vigyázz, mert az azt jelenti, hogy levegős a fék!

2018. jan. 14. 21:54
 4/9 anonim ***** válasza:
ABS
2018. jan. 14. 21:56
 5/9 anonim ***** válasza:
29%
Hengerfej tömítés.
2018. jan. 14. 21:58
 6/9 anonim ***** válasza:

Egyébként ne haragudj, de nekem annyira hihetetlen, hogy van aki még 2018-ban meglepődik az ABS-en, úgy hogy egy 40 éves találmányról van szó, ami gyakorlatilag 15 éve szériafelszereltség minden autóban.

Egyébként annyi a feladata, hogy a kerekeket a megcsúszás határán tartja, tehát nem csúszni fognak a kerekek, hanem gördülni. Ez azért jó, mert így irányítható marad az autó, illetve a fékút is rövidebb (legalábbis általában).

2018. jan. 14. 22:02
 7/9 anonim ***** válasza:

Nekem is csinálja néha (havi 3-4x).

Szerelők semmit sem derítettek ki, sőt hülyének néztek, pedig az nem normális dolog hogy tök száraz úton épphogy lenyomom a pedált már üti is a lábam.

Abból próbáltam kiindulni hogy többször jön elő esős időben, de eddig semmi.

2018. jan. 14. 22:08
 8/9 anonim ***** válasza:
Ha erőteljesen nyomod a pedált, akkor jó is, ha ezt csinálja.
2018. jan. 14. 22:30
 9/9 D. Brasco ***** válasza:
Nekem ugyanez volt a bajom ugyan igy egy 4-es golffal!Aztqn szerencsére a szerelők rájöttek hogy zárlatos volt a kartergáz,azert csinalta ezt!
2018. jan. 15. 08:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!