Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Tankolasnal valami vezeti...

Tankolasnal valami vezeti füzetbe a dolgokat?

Figyelt kérdés

Fogyasztás, mennyiért tankolt stb

Mit érdemes felírni?

2021. szept. 7. 09:46
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
Csak a dátumot és a mennyiséget az elszámolás miatt
2021. szept. 7. 10:36
 12/25 krwkco ***** válasza:
100%
Vagy csak ráírod a blokk hátuljára a km-t. Összecsipteted a korábbiakkal és időnként otthon nyugodt körülmények között beírod egy excelbe. Ott azt számolsz ki, amit akarsz. :-)
2021. szept. 7. 10:38
 13/25 anonim ***** válasza:
#9 De mit számít az, hogy tudod a pontos összeget? Meg írtad te is és más is, hogy fogyasztás miatt. Hát nyomok egy trip resetet, a tank űrtartalmát ismerem. Nem teljesen világos, hogy miért kell ezt írni. Ugyanez a kérdés vonatkozik a szervizekre is. Én csak a cikkszámokat szoktam felírni, hogy ha legközelebb ugyanazt kell cserélni, akkor tudom mi jó.
2021. szept. 7. 10:42
 14/25 anonim ***** válasza:

13: Nincs a motoron fedélzeti computer. Egyébként vannak olyan típusok is, amiken meg üzemanyagszint mutató sincs.

A költségeket pl. érdemes olyan szempontból vezetni, hogy tudom, mennyivel többet vagy kevesebbet költök erre a járgányra, mint a korábbira.

Az sem árt, ha tudja az ember, mikor cserélt utoljára láncot/görgőt/akármit. Mivel amúgy sem szervizbe hordom.

2021. szept. 7. 10:54
 15/25 anonim ***** válasza:
Soha nem foglalkoztam ilyesmivel.
2021. szept. 7. 10:54
 16/25 anonim ***** válasza:
spritmonitor.de, app is van.
2021. szept. 7. 10:57
 17/25 anonim ***** válasza:

"Fuelio Androidon rosszul számol"

Nem, pont hogy jól számol. Amikor tankolsz, akkor nem annak a literdíjával számol, hanem az előző tankoláséval, hiszen a kettő tankolás között megtett távon te azt az üzemanyagot használtad fel azon az áron. Ha te úgy számolod magadnak hogy a tankolás díját leosztod azzal hogy mennyit mentél, az úgy más értéket fog adni, mert te akkor a jelenlegi benzinárral számolsz múltbéli fogyasztást.

2021. szept. 7. 11:19
 18/25 A kérdező kommentje:
Nem az árral számolok hanem a literrel :D liter/km*100
2021. szept. 7. 11:31
 19/25 anonim ***** válasza:

#14 "Nincs a motoron fedélzeti computer"

Nem is fedélzetiről beszéltem, a legtöbb analóg órás autóban is van tripméter, még az én alap F Astrámban is.

"vannak olyan típusok is, amiken meg üzemanyagszint mutató sincs."

Tudtommal olyan autó már több évtizede nem létezik, max akkor ha nem gyári óracsoport van benne, de akkor még magára vessen.

2021. szept. 7. 11:31
 20/25 anonim ***** válasza:
100%
Én Excelbe szoktam írni, dátumot, árat, literenkénti árat, mennyiséget, kutat meg üzemanyag típusát. Szeretem nézni, hogy milyen sok pénzt költöttem eddig benzinre, lehet elemezni az ár változását, legdrágább tankolást, legnagyobb tankolt mennyiséget meg mindent, aminek semmi értelme nincs, csak érdekes.
2021. szept. 7. 12:24
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!