Van toplista a legtöbb kigyulladt autótípusról?
Év elején láttam valahol megosztva egy statisztikát erről, de nem találom sajnos. Úgy emlékeztem, hogy a Totalcar csinált erről egy cikket, de nincs meg.
Nem szeretnék itt vitákba belemenni egy ilyen kérdés miatt, értem ezt arra, hogy jönnek sokan a BMW-vel, de attól, hogy egy kigyulladt BMW-ről készül napi 20 cikk egy héten keresztül, egy kigyulladt Fordról meg max egy Facebook poszt, csak a sztereotípiát erősítik.
"Pedig az elmúlt 2 hónapban a legtöbbet kigyulladt autó BMW volt"
Attól, mert egy kigyulladt BMW-ről készül 50 cikk és ez napi szinten szembe jön veled a Facebookon, attól ez még nem 50 különböző BMW-ről szól. Július vagy augusztusban az M3 bevezetőn egy Ford és egy Renault lángolt pár száz méternyire egymástól. Erről gondolom nem értesültél, mert egyik se BMW volt. :) Az ilyen szenny hírportálok, ha BMW-ről van szó, akkor legalább 3x beleírják a cikk címébe, mert erre gerjednek az emberek.
Kigyulladt autók a sajtóban vannak.
40 éve vezetek, közlekedem. Eddig egyetlen kiégett teherautót láttam. ( azt is már eloltották )
Amióta láttam egy Skoda 105-öt a halvány benzinszagból porig égni kb. 10 perc alatt, minden autóra potenciális gyújtóbombaként nézek és eszerint vizsgálom át az aktuális saját verdámat is.
Főleg az elektromos kábelezéseket, ajtóba központi zár, elektromos ablak miatt menő 12 volt, folyamatosan hajtogatott, öregedő kábelekkel, állandó fémes testkontakt-eséllyel, mindez a gyúlékony kárpit mögött...És ez csak egy pont, ahol végzetes baj lehet.
A kiégő autók többsége elektromos eredetű tűz, zárlatok itt-ott.
Tegnap budapesten auchan parkolóban gyulladt ki egy autó.... és BMW volt xD.
És nem régi 20d hanem modern béjemvé.
Én pár éve egy A3-at láttam percek alatt porrá égni. Út szélén parkolt, egyszercsak huss és már égett is az egész.
Egy nappal előtte volt szervizben, valami azzal kapcsolatos gikszer lehetett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!