Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Ha a motorosok egy dugóban a...

Ha a motorosok egy dugóban a kocsik között szlalomoznak az teljességgel megengedett a KRESZ szerint?Ez nem ütközik semmilyen szabályba?

Figyelt kérdés
Csak mert néha nagyon pofátlanul erőszakoskodnak a sor elejére,minden második kocsit fékezésre kényszerítve….

2021. szept. 2. 17:08
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
100%
Ha áll a sor, akkor előremehetnek. Mozgó sornál is, ha van hely, balról előzhetnek. A fékezésre kényszerítés persze nem megengedett, és a szlalomozás köztük sem.
2021. szept. 2. 17:13
 2/18 anonim ***** válasza:
77%
Egyébként azért szlalomoznak, mert az egyik autós a sáv jobb szélénél megy, a másik a balra húzódik inkább. A motoros meg szeretné kihasználni a keskenységéből adódó lehetőséget, de nem tud elmenni szabályosan balról ezek miatt. Semmiképpen nem szabályos az, ahogyan írod.
2021. szept. 2. 17:15
 3/18 anonim ***** válasza:
100%
Tesója is van, a kacsázgató versenybringás.
2021. szept. 2. 17:33
 4/18 krwkco ***** válasza:
35%
Álló kocsisor mellett elmehetnek. Ha az autók mozognak, akkor nem, mert egynyomú járművel kétnyomút sávon belül előzni tilos. (Legalábbis így emlékszem, de lusta vagyok kikeresni a KRESZ-ből.)
2021. szept. 2. 17:36
 5/18 anonim ***** válasza:
2021. szept. 2. 18:29
 6/18 anonim ***** válasza:
56%
Ha gurul a sor, már be kell állniuk a sorba nekik is.
2021. szept. 2. 18:44
 7/18 krwkco ***** válasza:
100%

"Ha az autók mozognak, akkor nem, mert egynyomú járművel kétnyomút sávon belül előzni tilos. (Legalábbis így emlékszem, de lusta vagyok kikeresni a KRESZ-ből.)"

Mégiscsak megkerestem:

"36. § (6) A párhuzamos közlekedésre alkalmas úttesten tilos

b) * két járműnek - az egy nyomon haladó jármű melletti elhaladást kivéve - ugyanabban a forgalmi sávban egymás mellett haladni;"

2021. szept. 2. 18:52
 8/18 anonim ***** válasza:
100%
7. Tehét a motoros előzhető, de a motoros nem előzhet. Nem túl logikus.
2021. szept. 2. 19:12
 9/18 anonim ***** válasza:
75%

Ha beáll a sorba, az mitől jobb neked? Egy motorhosszal hosszabb lesz csak a sor.

Én próbálok nekik helyet adni, menjenek csak.

2021. szept. 2. 19:37
 10/18 anonim ***** válasza:
41%

Azért szlalomoznak, hogy minnél nagyobb ívben kerüljék a homály autóst, aki nem képes a dugóban a motorosokat elengedni.

Nem értem miért fáj az neked? Attól te nem leszel előbbre, hogy nem engeded el.

Autópályán is lépésben csorgunk, jönnek a motorosok, de én hoába húzódok le, ha a másik 4 másik autos körülöttem facebookozik, vagy épp a felezővonalon foglalja a két sávot egyszerre, hátha valamelyik 10 cm-rel előrébb halad...

2021. szept. 2. 19:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!