Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Ford focus mk2 1.6 tdci 90...

Ford focus mk2 1.6 tdci 90 le.mennyire megengedett hogy gázadáskor füstöljön?

Figyelt kérdés
Vásárlás előtt állok segitséget szeretnék kérni mire figyeljek oda
2021. márc. 16. 12:49
 1/4 anonim ***** válasza:
Ha minden rendben müködik, nem szabad füstölnie.
2021. márc. 16. 13:27
 2/4 anonim ***** válasza:
100%
Egyáltalán nem szabad füstölni.
2021. márc. 16. 13:38
 3/4 anonim ***** válasza:
100%

Ha még Euro4-es és nincs benne részecskeszűrő (nem ismerem ezt a típust, de kb még az a korszak), akkor teljes terhelésen gyorsításkor, padlógázon némi ködölés előfordulhat. Azaz sötétben a mögötted jövő autó fényszórójának a fényében láthatsz füstöt.

De ha fényes nappal láthatóan fekete füstfelhőt ereget, akkor közel már a turbó és/vagy injektor felújítás.

2021. márc. 16. 16:56
 4/4 anonim ***** válasza:
Nekünk volt, 1esben ha lepadlóztam gyorsításnál, akkor kormolt mint állat, de ez normális szerintem (mondjuk éppeszű ember nem padlózza egyesben a dízelt, csak direkt a füst miatt próbáltam). Semmilyen más esetben nem vettem észre, hogy kormolt volna. Tehát röviden, vannak olyan esetek, hogy egy kiváló állapotú dízelmotorból is kormolást lehet előidézni.
2021. márc. 16. 19:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!