Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Új autó vásárlásakor ha a...

Új autó vásárlásakor ha a régit beszámíttatom, azzal sokat bukok ahhoz képest, ha mondjuk én adnám el?

Figyelt kérdés
Nem szeretnék vele foglalkozni, de nem tudom hogy megy ez, mennyiért számítanának be egy használt autót. Egyébként 16 éves Honda jazz, kicsit rozsdás, és párszor belementek. Tudom hogy ne várjak sokat, de akinek van tapasztalata, kb mire lehet számítani? Vagy esetleg aki hasonló korú autót hagyott ott, mennyit kapott érte? Köszi a válaszokat.
2021. szept. 1. 07:16
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Nézd meg mennyiért mennek hahu-n, aztán csapj le egy jó 30%-ot belőle.
2021. szept. 1. 07:33
 2/10 anonim ***** válasza:
87%

Nyilván kevesebbért veszik be mint te eladnád.

De próbáld emgeladni és lehet hogy 1-3 hónapig is kinlódni kell vele.

Megigérik hogy jönnek , várod és senki se jön.

Vagy megyen és kevesebbet igér érte mintha beszámitanák.

Szóval csak akkor érdemes ezzel foglalkozni ha van konkrét vevőd és nem húzza az időt.

Én is próbáltam de 2 hónapig csak telefonálgatás ment, az igéret hogy ekkor ott vagyok és semmi.

Kb az 1 milla hellyett 860-ért számolták be, de ez sokall jobb mint amaz.

Az 1 millát meg senki nem adta meg.

2021. szept. 1. 07:39
 3/10 anonim ***** válasza:
100%
Igen. Én is gondolkoztam a beszámíttatáson. 14 éves volt a régi autóm. Ugyanaz a márka, mint amit újonnan rendeltem. Ráadásul ugyanabba a márkaszervizbe hordtam 14 éven át, ahol az újat is vettem. Nekem ott korrektül megmondták, hogy van lehetőség beszámításra, de ők sem jótékonysági intézmény, keresni akarnak rajta. Ezért jobban járok ha én adom el. Kértem egy beszámítási árat. 700e-ért számolták volna be. Meghirdettem az autót 1,2M-ért, két napon belül aláírtuk az adásvételit 1,05M-ról. Nyilván az a 350eFt nem a világ. Alig több, mint a téli kerékszett az új autóra. Ha nagyon nem akarsz vele foglalkozni, fel lehet fogni úgy, hogy az a kényelem ára.
2021. szept. 1. 08:09
 4/10 anonim ***** válasza:
általában igen
2021. szept. 1. 08:45
 5/10 anonim ***** válasza:

Mikor mi adtuk el a 4,5 éves kocsinak (Toyota Avensis), 2,9M-ért számolták volna be. 2 hét alatt elment 4,2-ért használtauto.hu-n.

Az 5 éves Yarisunkat 2,2-ért vették volna be, 2,9-ért ment el. Mikor megrendeltük az újat akkor raktuk fel a hirdetést, 4 hetet kellett várni rá, 3 hét alatt ment el kb.

2021. szept. 1. 09:41
 6/10 anonim ***** válasza:
természetesen olcsóbban számítják be, mert utána van nekik átírási költségük, majd el kell adniuk az autódat, amit lehet sokáig nem tudnak, tehát kockázatot vállalnak
2021. szept. 1. 10:30
 7/10 anonim ***** válasza:

Nagyon régi és rossz állapotú kocsinál erdemes beszámíttatni, ott nincs komoly bukta, és a késes cigókkal sem kell küzdeni.

Ha jó állapotú, akkor jobban jársz ha magad adod el.

2021. szept. 1. 10:58
 8/10 anonim ***** válasza:
1x adtam el autót (utoljára) 1x beszámmítattam, többször elajándékoztam családban vagy rokonnak. Legközelebb inkább bezúzatom mivel rokonnal is rossz tapasztalatok voltak. ( baxott a nevére íratni, csekkek nekem jöttek )
2021. szept. 1. 14:07
 9/10 A kérdező kommentje:
Igen a késes cigóktól félek, előző kocsimnál megjártam velük..
2021. szept. 1. 16:02
 10/10 anonim ***** válasza:

"baxott a nevére íratni, csekkek nekem jöttek"

Ha hivatalosan bejelentetted az eladás tényét, az elég érdekes... Ha valami öreg, alig pár százezret érő autóról volt szó, azzal lehet én se szórakoznék. Eddig még nem adtam el 1 milliónál kisebb értékű autót. Azt meg elég luxus lenne bezúzatni. De persze mindenkinek a saját pénze...

2021. szept. 1. 17:02

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!