Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Mitől, hogyan gyulladhat ki...

Mitől, hogyan gyulladhat ki egy dízel autó?

Figyelt kérdés

Autópályán, tempomattal, nem túlterhelve a motort.

Mitől gyulladhatnak ki? Több ilyet is hallottam már.

2021. aug. 30. 08:23
1 2
 11/18 3 napos mákos lecsó ***** válasza:
100%
#1 Ha neked folyamatosan runaway-elt a dízeled akkor ott hatalmas gondok voltak :DDDD
2021. aug. 30. 10:21
 12/18 anonim ***** válasza:
100%

Erre valami bmw csoportba többet tudnának válaszolni, ha akarnának.

A többi autónál nincs ennyi probléma mint a bmw-nél összesen .

Én olvasgattam erről és a szervizek se tudják, vagy nem akarják tudni hogy ez miért van mert akkor lehetne kártéritést is követelni.

Minden egyes esetben írnak valami "szagértői " véleményt és a többi a tulajé.

2021. aug. 30. 10:24
 13/18 krwkco ***** válasza:
100%

A kigyulladás és a megszaladás két különböző dolog.

Akkor gyullad ki az autó, ha a motorolaj kikerül a motortérbe és valami forró alkatrészen meggyullad.

A megszaladásnál semmi nem gyullad ki, csak addig jár a motor, amig el nem használja a kenőolajat és akkor kenés hijján megszorul.

A kérdező az előbbi dologtól (kigyulladás) fél.

A BMW-knél (úgy tudom) az egyik kigyulladási forma, hogy kilyukad az olajhűtő és az olaj a forró kipufogórendszerre kerül.

2021. aug. 30. 11:06
 14/18 anonim ***** válasza:
75%

"Pláne ha egy okoska már esetleg kiműtötte a részecskeszűrőt."

akkor pont nem, hiszen nem is regenerál.

2021. aug. 30. 11:27
 15/18 anonim ***** válasza:
100%

14. Amit én olvastam több olyan bmw volt amelyik nagyon fiatal volt és szabályosan lett szervizbe is hordva.

Alig volt 150 ezer bennük és porrá égtek.

[link]

DE lehet még nagyon sok cikket találni ezekről.

2021. aug. 30. 12:01
 16/18 A kérdező kommentje:
#15 Mivel nekem is ilyen BMW-m van így körül jártam a témát, EGR-hűtőt kell ellenőrizni illetve tisztítani plusz szívósort tisztítani.
2021. aug. 30. 12:10
 17/18 anonim ***** válasza:
100%
Nekem benzinesnél volt már elektromos tűz🤷‍♂️ Leállt a motor, indítani akartam, de nem indult csak hatalmas füst szállt fel a motortérből. Kiszálltam és felnyitottam, a generátor és az önindító kábelei lángoltak meg néhány műanyag. Elkezdtem fújkálni, mikor rájöttem hogy nem túl hatásos, a pulcsimmal oltottam el😅 Azóta 2 porraloltó is van az autóban, egyik a csomagtérben, egy pedig az anyósülés lábánál van felcsavarozva. Nem túl szép, de szedán és a csomagtér csak elektromosan nyílik, ezért nem akarom egy elektromos tűz esetén tűzoltókészülékkel a csomagtartóban végignézni ahogy leég a kocsim.
2021. aug. 30. 16:29
 18/18 A kérdező kommentje:
#17 Pedig ilyenkor nem szabad felnyitni a motorháztetőt. Tudom pathelyzet, hogy ha nem nyitod fel nem tudod el oltani, viszont ha felnyitod annyi oxigénnel juthat a tűz hogy amiatt nem tudod eloltani.
2021. aug. 30. 17:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!