Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Használati tanácsok dízel...

Használati tanácsok dízel motoros autóhoz?

Figyelt kérdés

Most vettem egy dízel autót, és sok helyről hallottam olyanokat, hogy pl. ne pörgessük a motort, vagy autópályás használat után hagyjuk üresben járni egy keveset, vagy hogy csak prémium dízelt tankoljuk és kerüljük a olcsó kutakat, stb.

Ezeket tényleg érdemes betartani? Miért? Esetleg egyáb tanács?

2021. aug. 28. 09:09
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

Ez kb. ilyen vudumágia.

Ha a lelkednek jó, akkor csinálhatod, de nem ilyeneken fog múlni bármi.

2021. aug. 28. 09:39
 2/4 anonim ***** válasza:
100%

Nem kell ezt túldramatizálni.

Pörgetni szabad, ha már üzemmeleg a motor, nem csak a víz hanem az olaj is, hidegen meg amúgy nem csak dízelt, a benzinest sem illik nagyon pörgetni.

Az autópályázás utáni kis hűtés olyan, hogy az biztos, hogy ártani nem árt, lehet enélkül is minden hiba nélkül fog üzemelni, de ártani biztos nem fogsz vele.

A premium dízel, meg hát inkább már hit kérdése ténylegesen, az biztos, hogy a kúttársaságoknak jó, ha többet fizetünk, amúgy meg én személy szerint abból indulok ki, hogy ha igaz lenne a sok állítás akkor nem mindent feltételes módban reklámoznának róla, illetve a kamionokba, kisárúszállítókba mindbe csak azt tankolnák.

2021. aug. 28. 16:41
 3/4 anonim ***** válasza:
100%

Tényleg túl van már tolva ez a téma.

Valamivel lassabban melegszik be, mint a hasonló benzines, szóval többet kell melegíteni, hogy pörgetni lehessen. A turbódízel alacsonyabb fordulaton adja le a maximális nyomatékot, mint egy szívóbenzin, ezért nem kell annyira pörgetni, de semmi akadálya, hogy 3-4k fordulatra pörgesd rendszeresen.

A pályázás utáni hűtés meg csak annyit jelent, hogy pályáról benzinkútra kiállva ne állítsd le abban a pillanatban, ahogy megállsz. Ha a célállomás kicsit odébb van, nyugodtan leálltíhatod érkezéskor.

2021. aug. 28. 19:11
 4/4 anonim ***** válasza:
dizelnel nekem a premium dizel nem jott be a legolcsobb leggagyibb dizelt tankoltam avval ment a legjobban kiprobaltam az osszes kút összes dizeljet a legdragabtol a legolcsobbig es a legolcsobbal kattogott legszebben a motor premiummal meg eleg furan ment.
2021. szept. 5. 23:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!