Turbódízel motor helyes használatához adnátok tanácsokat?
Öhm, ne tankolj bele benzint :) Oké, butaságnak hangzik, de az én autómba tankolt egy kutas egyszer(sose hagyom, csak akkor valamiért...:/), garantáltan nem szereti! :D
Ha hideg, ne közlekedj magas fordulatszámon, egyébként nem kellene, hogy gond legyen vele :) Nekem csak 1benzinesem volt eddig, diesel-párti vagyok, abból is HDi...
Milyen gépről van szó?
Általánosságban indítás előtt melegíteni kell legalább fél-egy percet, intenzív használat után nem szabad egyből leállítani, járatni kell legalább 5percet, ha folyamatosan kvázi alacsony fordulaton használod ˙(sose pörgeted ~3500fölé) akkor havonta egyszer tekerd meg, menj 20-30km-t magas fordulaton hogy tisztuljon a kipuffrendszer, olaj minőségére és szintjére figyelj oda, mindig cseréld időben, mert a turbóval egy körön van.
Kb ennyi jut most így eszembe.
fontos ezeknek a cseréje időben.
olaj
olajszűrő
levegőszűrő
# 6
????????ű
Ezt meg honnan veszed? Honnan az anyjából szívna már olajat a motor ha nem kap elég levegőt?!
Elmegy az motorolajjal is, na. :D
Egyébként a koszos légszűrő valóban gondot okozhat, de nem csak dízelesnél. A "sportlégszűrő" alatt gondolom a direktszűrőt érted, ami viszont felesleges, tökéletesen elég ha a gyári van időben kicserélve.
A legfontosabb élettartam szempontjából, hogy azonnal ne állítsd le. A turbó egy olajkörön van a motorral, nagy fordulaton közlekedsz, leállítod, a turbó meg olajozás nélkül forog tovább. A tiszta légszűrő minden autónál elengedhetetlen, de attól az olajat enni még nem fog.
Ha nincs levegő, jó az olaj is:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!