Turbódízel motor helyes használatához adnátok tanácsokat?
Figyelt kérdés
Mit csináljak és mit ne,hogy hosszas életű legyen?Eddig csak benzines autóim voltak,most lesz az első dízel.2012. jún. 23. 22:28
11/18 anonim válasza:
# 2. válaszoló!
És mi lett vele? Ledobta a hengerfejet?
Amúgy amit írtatok, hogy indulás előtt 1-2 percig melegíteni, meg hideg motort nem pörgetni, ez igaz benzinere is, nem?
12/18 anonim válasza:
Benzint nem érdemes melegíteni 10-20mp amíg lesz olajnyomás és go! 2500 fölé hidegen ne pörgesd hidegen ennyi. A dízel kényesebb
13/18 anonim válasza:
Nem tudom... én egy kicsit a benzinest is szoktam melegíteni, mert különben hidegen rángat meg le is fulladhat. Ezen kívül hidegen ugye az olaj viszkozitása is magasabb, tehát nem kevésbé jó a kenőképessége.
14/18 anonim válasza:
Akkor régebbi technika lehet még! Használj 0w40es olajat az elég folyékony télen is!
15/18 anonim válasza:
Régebbi autó, igen. (A gyári előírás még 15W40, én ennek ellenére 10W40-et teszek bele.)
16/18 anonim válasza:
én úgy tudom a direkt szűrőt, sport légszűrőt 5-6000 km-enként ki kell venni és ki kell mosni, persze van hozzá mosó szer csillagászati áron. A hagyományos papír szűrőt meg 10.000-renkét elhajintod oszt jó napot. Nem de?
17/18 anonim válasza:
Dede. :D
Egyébként fölösleges is, tökéletes a gyári rendszer is. Amúgy nem igazán mosható, találkoztam már több olyannal aki kimosta, aztán jött hogy nem megy a gép.
Persze hogy nem ment, mert összeállt a szűrő és nem kapott levegőt a motor. :)
18/18 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek a választ.Remélem nem csináltam rossz vásárt ezzel a típusú motorral és autóval....
2012. jún. 24. 21:38
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!