Mitől, hogyan gyulladhat ki egy dízel autó?
Autópályán, tempomattal, nem túlterhelve a motort.
Mitől gyulladhatnak ki? Több ilyet is hallottam már.
https://www.youtube.com/watch?v=KI7Xbrakozs
Felzabálja a turbó a motorolajat, az bekerül a szívócsőbe, amit a dízel eléget, mint üzemanyagot.
Gyujtást meg hiába veszi le a páciens, nem hatja meg a motort.
Lefullasztani meg megpróbálja, de megijed, amikor berakja pl 5-be, de marha nagyot ugrik az autó, és nem áll le.
Pedig csak annyit kellene, de ez sem a bátortalanok játéka, hogy a füstfelhőben befogja a légszűrő csövét, vagy elszorítja a turbó csövét, levegő nélkül marad a motor, és leáll.
Volt már ilyenem, rendszeresítettem erre egy lapátot, és azt szorítottam a légszűrő csövéhez, egyből leállt a motor.
Az elektromos, és a különféle folyásokból eredő tűz a benzineseket sem kíméli.
De amúgy azért lehet tenni ellene, pl csöveket, főleg amiben üzemanyag megy néha rálesni nem-e töredezett, vagy valami nem-e koptatta el kívülről, ha odaér valamihez. Illetve az sem árt ha a motortér nem áll az olajsárban.
sok mindentől kigyulladhat (elektronika, szivárgó üzemanyag, stb), de amire te gondolsz, az valószínűleg a "runaway diesel" jelenség: [link]
a dízelmotornak ugye nem kell elektromosság hogy menjen, amíg kap valami éghetőt, addig menni is fog
na most ez az éghető pl lehet sima motorolaj is, ha elkezdi felszipkázni és elégetni a motor a sima motorolajat, akkor addig fog menni, amíg ki nem fogy az a néhány liter olaj, persze előbb süti meg magát a motor és égeti ki az egész autót
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!