Van cég amelyik gyárt még valóban fapados autókat?
Ha nem akkor hogyhogy nem?
Úgy értem manapság a Suzuki és Volkswagen márkáknál is alapfelszereltség az
- elektromos ablakemelő
- fűtött és elektromosan állítható visszapillantók
amiknek direkt örülnék ha nem lennének a kocsimban.
Ezek nélkül is ellennék talán:
- centrálzár
- hangfalak és rádió
- klíma
Bezzeg a váltók még manuálisak.
Csak elvi kérdés. Érdekel. Nem akarok most kocsit venni.
Tudom volt az a tata nano, de azt egy biciklis is kettéhasítja. Nem a biztonságon kell spórolni, hanm a kényelmen. Meg talán vannak kínaiak, de azok EU-ban nem is lettek forgalmazva.
Európában nincs már ilyen, a fejlődés ezzel jár. Biztos volt, aki annak idején szerette a T-Ford pedálos váltóját és egykörös, csak a hátsó tengelyen ható fékjét, de megszűnt, eltűnt, a következő Ford modellek már modernebbek lettek, hiába volt pénzed, nem vehettél ilyet.
Na amit írtál, az pont ez: új autóban nem kapsz már ennyire fapadosat. Használtan régi Swift, B-Corsa, ős-Clio, 2-es Golf a te autód. Újban csak a kínai, indiai belpiacos gyártók készítenek ilyen járműveket. Nem csak a Nano-t gyártanak. Nem tudom gyártják-e még például a Hindustan Ambassadort, na annaál fapadosabb nagy kalap szart még nem láttál. Odakint taxiként használják.
Igen, a Dacianal 1,5-2 éve már alap volt a manuális klíma és az első elektromos ablak. Feláras volt viszont a hátsó elektromos ablak és az automata (digit) klíma.
Az új szériás Dacia meg már biztosan ennél is jobb ilyen téren.
#4 te írtál marhaságot
Önindítást mindig használod.
De a visszapillantó motorját? Van aki beállítja a visszapillantót amikor megveszi és 10 évig nincs használva az a 4 villanymotor (2 mind2 oldalon), se a kábelezés, és a gombok is csak takarításkor. Oktatóautónál megértem persze, ha mindig más vezet, de 98%-ban tuti felesleg.
Bezzeg az autómata váltó még mindig nem természetes. Az kb olyan primitív mint a kurbli, hogy neked kell állandóan dolgoznod vele, mint egy gyári munkás. Csak mostanra, az elektromos autók miatt tűnik majd el. Akárcsak a kulbri, ami szintén elektromotornak hála tűnt el.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!