Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Vajon jól mérem a hűtőfolyadék...

Vajon jól mérem a hűtőfolyadék hőfokát?

Figyelt kérdés
Mostanaban melegedik a motor jobban ,mint eddig.A huto ventillator szinte mindig megy.Bent a muszerfalon mutatja a hűtőfolyadék homersekletet, de nem a legmegbizhatobban.Pl van amikor 5 vonalkarol egybe felugrik 8 vonalkara(ez a maximum) aztan egy kis ido mulva megint 5 vonalka.En elvarnam, hogy ezt folyamatosan tegye : pl 5, majd 6,majd, 7, majd 8 vonalka. Ezert szereltem egy homerot a hűtőfolyadék tágulási tartály kulso oldalara es bent a kabinban tudom nezni a hofokot.A kerdesem az lenne, hogy ez mennyire ad valos kepet a hűtőfolyadék homersekleterol? Eddig max 74 fokig ment fel e homero szerint.De bent a muszerfelom mar a max 8 vonalkanal volt ekkor.Az auto egy Dacia Logan MCV 1,6 -os motor.A valaszokat elore is koszonom es elnezest az ekezetek nelkuli iras miatt.

#Hűtőfolyadék tágulási tartálya #Hűtőfolyadék homerseklete
2021. aug. 23. 11:19
1 2
 11/19 A kérdező kommentje:

8-as hoz.

"én azt tenném, hogy hideg motornál a hűtősapkánál kivennék fél deci hűtővizet egy pohárba, azt betenném a mélyhűtőbe. pár óra múlva kiderül mennyi az annyi.."

Sajnos nem ismertem a helyes karbantartást.10 éves az autó, de egyszer sem volt hűtöfolyadék cserélve benne.Amikor lecsökkent a szint én mindig csak fagyásgátló folyadékot tettem viz nélkül.Most megpróbáltam egy kicsit higítani, kiszivattam belöle és csak desztillált vizet tettem, többször is, hátha segít. Egy picit segített ugy veszem észre, de nem sokat...

2021. aug. 23. 13:48
 12/19 krwkco ***** válasza:

"én mindig csak fagyásgátló folyadékot tettem viz nélkül"

A higítatlan fagyásgátló a hűtés szempontjából rosszabb, mint a megfelelő arányú keverék.

Egyébként 10 év a hűtőfolyadék maximális csereideje. Ennyi idő alatt kifogynak belőle a korróziógátló komponensek. Szerintem le kellene cserélni.

Ami a klímahűtőt illetei, ha slaggal kimosod belőle a bogarakat, egyebeket, az sokat segíthet. A nagynyomású nem jó erre a célra, mert elgörbíti a lemezeket.

2021. aug. 23. 14:19
 13/19 anonim ***** válasza:
Ha olyan szinten el van tömődve a klímahűtő akkor igen, az simán okozhat ilyet.
2021. aug. 23. 15:22
 14/19 anonim ***** válasza:
Hogy mi van??? Szerinted az a normális, épeszű megoldás, hogy ha melegszik a motor, akkor belegányolsz egy hőmérőt a rendszerbe és utána nézegeted, hogy hány fokot mutat? A higítatlan fagyállós agymenés is megérne egy misét... Hol tanultad te ezeket?
2021. aug. 24. 15:03
 15/19 krwkco ***** válasza:

Nagyon agresszívre vetted a figurát. Kár, hogy a tudás hiányzik mögűle:

"A higítatlan fagyállós agymenés is megérne egy misét... Hol tanultad te ezeket?"

Pl.: "Lehet-e hígítatlanul használni a fagyálló hűtőfolyadékot?

Koncentrátumot nem. Hogy megfelelő védelmet biztosítson, hígítani szükséges a fagyálló hűtőfolyadék-koncentrátumot. A hígítatlan koncentrátum télen megfagyhat, illetve nem megfelelően vezeti el a hőt, ezáltal a motor túlhevülhet."

[link]

"Szerinted az a normális, épeszű megoldás, hogy ha melegszik a motor, akkor belegányolsz egy hőmérőt a rendszerbe és utána nézegeted, hogy hány fokot mutat?"

A kérdező megírta, hogy nem bízik az autó hőfokmérőjében, mert túl hirtelen változásokat mutat. Ilyenkor észszerű egy párhuzamos mérés.

2021. aug. 24. 17:21
 16/19 A kérdező kommentje:
Igen, írtam,hogy szeretnám valamivel ellenőrizni a hütőfolyadék hőmérsékletét.És igem utánatöltöttem higítatlan fagyllót,(azt hittem jobb ha erősebb mint ha gyengébb a téli fagyok miatt) de csak pótoltam.Jó ,most igy utólag tudom, hogy fele,fele arányban kellett volna utánatölteni ,de most "visszahigítottam".
2021. aug. 24. 18:47
 17/19 krwkco ***** válasza:

Megírod majd a fejleményeket?

(Egyébként, mivel higított keverékre töltötted rá a tömény fagyállót, nem biztos, hogy elért egy olyan töménységet, ami már nem jól működik.)

2021. aug. 24. 19:14
 18/19 anonim ***** válasza:
Teljesen felesleges taknyolt módon hőmérsékletet nézni. Az autó elektronikáját nem érdekli te hány foknak méred vagy gondolod, hogy a mérnökök nem tudták melyik ponton kell mérni a hőmérsékletet az üzembiztos működéshez? Ha nem bízol a kocsi kijelzőjében, mert furán viselkedik, akkor el kell vinni szerelőhöz, ennyi. Mert hibás.
2021. aug. 24. 19:43
 19/19 A kérdező kommentje:

Egy kicsit segített a dolgon,nem melegszik annyira de nem oldotta meg a problémát.

2021. aug. 25. 07:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!