Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Aki foglalkozik autoszerelesse...

Aki foglalkozik autoszerelessel, mennyire ertetek ezekhez az uj modellekhez amik tele vannak elektronikaval? (suzuki, kia, hyundai, dacia)

Figyelt kérdés

Peldaul, hogy meg a kerekbe is legnyomas erzekelo van, es mindenhol azt olvasom hogy bizzuk a kocsit szervizre. Meg ez a sok turbo technika, stb?

Nekem van egy 20 eves autom, azon egyszerubb dolgokat szivesen megoldok sajat magamnak, de egy ujhoz nem mernek hozza erni.

2021. aug. 22. 12:25
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

Guminyomás ellenörző rendszer már vagy 15-20 éve van a BMW és Merciben, de ez általában minden elektronikára igaz: navi, heads up, pdc, stb. Az más kérdés, hogy az olcsó népautók csak most jutottak el ide, de aki autó elektornikával foglalkozik, az már találkozott ezekkel párszor. Szakszervizben ugye alap értenek hozzá, az ilyen zugműhelyekben meg Pista bá lehet hogy nem, de oda ne vigyél autót.

Sőt, ma már vannak olyan elektronikai szervizek, amik nem is kifejezetten autókra szakosodtak, de autó elektronikát is vállalnak.

2021. aug. 22. 12:37
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
A kereknyomas rendszerrel nincs baj olyan szempontból, hogy javitani nem lehet csak csere.
2021. aug. 22. 12:40
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

Aki autószereléssel foglalkozik, az beszerzi az ahhoz szükséges felszereléseket, közöttük a diagnosztikai eszközöket is.

Illetve vannak a speciálisan szakosodott szervizek, mint pl a turbó, automata váltó szereléssel, felújítással foglalkozók.

Ez sajnos, vagy szerencsére így működik, a modern autókat már nem feltétlenül lehet otthon, hobbi szintű szerelői ismeretekkel javítani, ha annak olyan baja van, speciális szakértelmet kíván, amit még lehet a szerelő is tovább küld.

2021. aug. 22. 12:57
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

"amik tele vannak elektronikaval? (suzuki, kia, hyundai, dacia)"

A prémium autókban már 20 éve annyi elektronika volt, mint ezekben most, de ne foglalkozz vele :D

2021. aug. 22. 13:24
 5/7 anonim ***** válasza:

#2 hogy ne lehetne javitani a tpms-eket?! Nem urleny technika... Elemet kell cserelni benne es kesz, 99%-ban ez a bajuk. [link] .

Es NEM, nen ertenek a mai technikahoz a szerelok, es nem is akarnak mert egy szarhazi lusta banda, akik itthon tok jol elvannak mert a regi kocsikhoz ertenek, a lakossag nagyreszenek olyan van, es ott huzzak le az embereket ahol tudjak. Az uj sem ordongosseg, csak azt is meg kell tanulni. En meg a can-busba is bele tudok programozni olyanokat amik gyarilag nincsenek benne, es konkretan latom a real-time dolgokat, es nem csak csuszkakat huzgalok jobbra balra mint a balphasz sufnituningos csippes madarak, pedig full nem ez a munkam csak erdekelt es megtanultam...

2021. aug. 22. 14:55
 6/7 anonim ***** válasza:

5-ös: botrány ami itthon megy. Én amit tudok itthon csinálok. Ha éppen nincs időm/kedvem szerelgetni akkor elviszem egy szerelőhöz. Az évek alatt 5-nél voltam abból kb 1 volt aki tényleg hozzáértő volt, a többinek fogalma sem volt róla, hogy egy 10 éves autót hogy kell szerelni.

Gondolok itt olyanra, hogy a net tele van vele, hogy az üzemanyagszűrő cserénél laptoppal kell megjáratni az üzemanyagszivattyút, hogy légtelenítsen, mert nagy esély van rá, hogy anélkül szárazon fog járni és szétcsesz mindent.

Csávó meg ilyenről még nem is hallott, csak tekerteti 1 percig utána meg jó is lesz.

90%-ban a csavarokat mind érzésre húzza meg. Azt még csak csak el tudom fogadni, hogy kézzel lehúzza érzésre bár ilyen 220 nm-es nyomatéknál azt is kétlem például kerékcsapágy vagy féknyeregtartó csavar, hogy jó értékre húzza.

De nem egy szerelőnél láttam már olyat, hogy érzésre ráverette légkulccsal az összes csavart futómű felújításnál. Keréknél meg 2 csavar laza volt, másik 2 meg majd bele szakadt.

És ezek nem márkaszervizek az igaz de független műhelyek 13-15 ezres óradíjjal. Vicc az egész amit művelnek.

2021. aug. 22. 15:56
 7/7 anonim ***** válasza:
A gyári előírásokat kéne betartani még egy 1993-as Swiftnél is...
2022. okt. 23. 14:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!