Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Milyen téli gumit vennétek,...

Milyen téli gumit vennétek, ha napi szinten szerpentinen járnátok télen is egy 20+ éves autóra?

Figyelt kérdés
Az autó értékéhez képest elég drága a téli gumi, de ti mégis milyet vennétek rá? R14. Márka, típus, használt/új, stb.?
2021. aug. 19. 15:21
 1/8 anonim ***** válasza:
74%

Én csakis újat vennék. Nincs nagy árbeli különbség.

Nézz teszteket és az alapján válassz egyet. Pl.: [link]

A méret is fontos, mert 14"-osból nem biztos, hogy ugyan az a legjobb, mint a 16-ból. Szóval az lenne az ideális, ha lenne 14"-os teszt is. De ilyen nem lesz, szóval reménykedni kell benne, hogy akkora méretben is ugyanannyira jók.

Amúgy milyen autó ez? Az enyém 22 éves, a gyári kerékmérete 15", de nyárinak már 16"-osat használok jó ideje és gondolkodok rajta, hogy télinek is már akkorát fogok felrakni.

2021. aug. 19. 15:40
 2/8 A kérdező kommentje:
Békalámpás Corolla. Én 175/65 R14-et használok télinek és nyárinak is. A gyári méretei ez és 185/65 R14 ha minden igaz. Ránézek a tesztre, köszi.
2021. aug. 19. 15:49
 3/8 anonim ***** válasza:
0%

Teljesen mindegy , vegyél 4 évszakost.

Mert nem vagy te autó versenyző és amit az a kocsi kibír annak pont elég a legolcsóbb gumi is.

2021. aug. 19. 15:55
 4/8 anonim ***** válasza:
0%
Na aztán miért ponntoztál le ???
2021. aug. 19. 16:55
 5/8 A kérdező kommentje:
Szerpentinre mióta veszünk legolcsóbb négyévszakosat? Főleg télre? Ja, amióta a szakadékban akarod végezni.
2021. aug. 19. 16:57
 6/8 anonim ***** válasza:
52%
Én Barumot néznék, nekem eddig szinte minden autómon Barum gumi volt, sose volt velük gondom.
2021. aug. 19. 17:47
 7/8 krwkco ***** válasza:
61%

"Milyen téli gumit vennétek, ha napi szinten szerpentinen járnátok télen..."

Letakarítatlan havas szerpentinen?

Először is: nem számít, hogy hány éves az autó.

Másodszor: bármelyik téli sokkal jobb, mint egy nem téli. És ez a "sokkal jobb" már elegendő a balesetmentes közlekedéshez.

Viszont, ha a szerpentin jeges, akkor semelyik gumi nem jó. Hólánc, vagy otthonmaradás.

2021. aug. 19. 18:05
 8/8 anonim ***** válasza:
0%

Semmi közöd nincs az autókhoz és azt hiszed hogy ha itt okoskodsz akkor nagyobb leszel.

20+ éves , te írtad.

2021. aug. 19. 18:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!