Mennyi a biztonságos folyamatos maximális sebesség egy H sebességindexű guminál?
A hónapban vásárolok egy sport kocsit aminek a nyári kereke 18"-os (225/35).
Télire úgy gondoltam elég lesz a 16"-os kerék is és vettem hozzá egy garnitúra gyári alufelnit. A gyári gumiméret 16" esetén is elég speciális 195/50. Most szembesültem vele, hogy ebben a méretben nincs normális márka aminek a sebességindexe legalább V lenne.
Continental-t szeretnék venni rá, de annak csak H a sebességindexe, mennyire rizikós ilyet rátenni, ha 200km/h környékét esetleg elérem?
Tudom, hogy elméletben max 210 a csúcsa a H guminak, de nyilván az már nem ajánlott sebesség hozzá. Kérdés, hogy mennyire szabad a felsőhatárt megközelíteni. Az autó gyári végsebessége korlátozva 250km/h.
Ezek ráhagyással vannak megadva.
Tehát egy 210-es gumi nem fog atomjaira hullani 210-nél.
#1: Németországban nincs korlátozás a pályákon, de akár zárt pályán is mehet gyorsabban 130-nál. Tehát teljesen felesleges volt a megjegyzésed.
H kategória esetén nem fog 210-nél vagy az fölött rögtön szétszakadni a gumi viszont a gyártó nem garantálja hogy ettől magasabb sebességnél ugyanazt a teljesítményt fogja nyújtani. Tehát fennáll a baleseti kockázat.
Ha egy kocsinak 200 a vége akkor olyan gumit kell rátenni ami legalább 210-et bír.
Az olyan seggfejekkel meg nem kell foglalkozni mint az első.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!