Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Hengerfejes autó?

Hengerfejes autó?

Figyelt kérdés
Az a baj hogy szegény vagyok és nincs pénzem több 50 ezreket szerelőnél hagyni f astra 1.7 isuzu kiegyenlítőtartályan olaj van és forr a víz kB. 10perc után már forr is. Ezzel mit tudnék tenni? Nagyon fontos a munkahelyemhez az autó. Így közlekedjek vele vagy csináljam meg? Bonyolult feladat? Vannak fent videók a neten
2021. aug. 16. 21:12
 1/9 anonim ***** válasza:
100%

Nem annyira bonyolult, de ez nem úgy megy hogy csak megkérdezed és már meg is csinálod.

Ha megtudnád csinálni, akkor nem kérdezted volna meg.

De megkell csinálni mert akkor az egész motort tönkre fogod tenni és komplett kell cserélni.

2021. aug. 16. 21:17
 2/9 krwkco ***** válasza:
63%

google f astra 1.7 isuzu head gasket

videók

pl. https://www.youtube.com/watch?v=7SUU65laxQo

Nem biztos, hogy nálad ez a motor van. A fickó nem is túl szakszerű. A videóból lépések kimaradtak. De így is látszik, hogy ez a munka túl bonyolult egy amatőrnek, és a végén kiderülhet, hogy nem is elég a tömítés cseréje, mert a hengerfej van megrepedve.

2021. aug. 16. 21:55
 3/9 anonim ***** válasza:
Új tőcsavar kell hozzá, az fix. Azt a megadott sorrendbe kell lehúzni, a megadott nyomatékkal+fokkal. Ha nincs nyomatékkulcsod vegyél, mert kelleni fog. Ha van hengerfejbe vetemedés el kell vinni gépműhelybe ahol síkba hozzák. Jobban jársz ha eladod így, hibásan.
2021. aug. 16. 23:16
 4/9 krwkco ***** válasza:
33%

"Új tőcsavar kell hozzá, az fix."

Van olyan hengerfejcsavar, amit szabad kétszer is használni. De ez lesz a kérdező legkisebb problémája. Viszont a nyomatékkulcs tényleg elengedhetetlen. És a meghúzási értékek ismerete.

2021. aug. 17. 12:11
 5/9 anonim ***** válasza:
Ja, jó móka tud lenni ha beleszakad. Érdemes fillérbaszni azon a pár ezer forinton. Melyik motornál lehet 2x felhasználni, mert ilyet még nem hallottam. Tudtommal ez mindnél nyúlós csavar.
2021. aug. 17. 12:35
 6/9 krwkco ***** válasza:
31%

"Melyik motornál lehet 2x felhasználni, mert ilyet még nem hallottam."

Pl. 2002.50 Focus

A gyári szerelési utasítás:

"22. FIGYELEM: A csavarokat az ismételt felhasználáshoz pontozóval egy vagy két ponttal megjelölni. A csavarok kétszer használhatók fel újra. Szükséges esetben a csavarokat hulladékgyűjtőbe helyezni."

[link]

"Érdemes fillérbaszni azon a pár ezer forinton."

A kérdés a kevés pénzről szól. És természetesen csak akkor jöhet szóba, ha a gyári eljárás ezt megengedi.

És nem a "fillérb"-ról van szó, hanem arról, hogy téves információt írtál a hozzászólásodban (ráadásul "az fix" módon) és én megírtam, hogy ez nem így van.

2021. aug. 17. 12:56
 7/9 anonim ***** válasza:
Tudtommal írtam, nem fixre, mivel nyúlós menetes csavarokról beszélünk, amiket illene cserélni. Persze meg lehet próbálni 2x, valószínű nem fog beleszakadni ha megengedett és nincs agyontépve. De ha beleszakad, akkor az onnan már ki nem jön, csak csilliárdokért gépműhelybe, ami drágább lesz, mint az új tőcsavarszett.
2021. aug. 17. 13:06
 8/9 krwkco ***** válasza:

"Tudtommal írtam, nem fixre"

"Új tőcsavar kell hozzá, az fix." Ezt írtad "fix"-re.

"Tudtommal ez mindnél nyúlós csavar." És ezt "tudtommal"-ra.

Abban, hogy ezek a csavarok a nyúlással biztosítják a jól beállítható erőt, az igaz. Ezt nem is vitattam.

De a nyúlási tartományuk megengedi, hogy pl. az említett Ford esetében akár 3-szor 20+40Nm-rel feszesre húzzák és utána 90 fokkal megnyujtsák.

A gyár jobban tudja, hogy mit lehet megengedni a csavarok felhasználásánál és mit nem. Ha valaki követi az utasításokat, bízhat benne, akkor a gyár vizsgálatai alapján nem fognak elszakadni.

2021. aug. 17. 13:38
 9/9 anonim ***** válasza:
8. Ja, igen mert úgy tudtam, hogy csere mindig. De akkor nem, jó tudni. Kis értékű autónál ha írja a 2x felhasználást akkor érdemes lehet próbálkozni tényleg.
2021. aug. 17. 13:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!