Honnan tudom, hogy hengerfejes-e az autóm?
Azt mondták, hogy ha olaj van a kiegyenlítő tartályban, akkor nagy eséllyel hengerfejes az autó. Már volt cserélve egyszer a kiegyenlítő tartály, akkor az egész hűtővíz is le lett cserélve, de mégis trutyis lett egy idő után a tartály, és olajszerű cucc van a kupak tetején belülről. Néztem videókat, azért nekem közel nem olyan vészes a helyzet, hogy szinte sárga pudingos a hűtővíz, látszik a rózsaszín színe meg minden, de mégis van egy kis olaj (vagy hasonló?) a rendszerben, és a tartály sem olyan szépen átlátszó mint újkorában.
Ja és fogy a víz, ilyen 1000 km-ként fél-1 deci kb.
Az olajeves az masra vezetheto vissza. Nem hengerfej problemara. Ha a kupak habos az lehet, a varosi hasznalattol is. Nemtudom milyen autorol van szo, esetleg egr huto nincs benne?
Illetve attol, hogy egyszer lelett cserelve a hutoviz, "trutyi" maradhat bent. Lehet egy alapos hutorendszer tisztitast meglehetne probalni, mondjuk trisoval.
Rendesen át kell mosni forró közel 100 fokos vízzel, hogy a termosztát is kinyisson. Utána maradéktalanul át kell öblíteni tiszta vízzel.
Vagy atomjaira szedni, és átmosogatni (nem ajánlom).
Tisztításhoz és átöblítéshez -értsd nem tartós használathoz- ugyan minek a desztillált víz?
Kb. annyi a haszna, mint fertőtlenítőt használni kézmosás előtt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!