Hengerfejes az autóm?
Üdv
Jelenlegi autóm wv polo 1.9sdi
96os évjárat
Mai nap folyamán elindultam vele a másik városba ami kb 7km
Házának teljesen hirtelen el kezdett a víz hőfok mutató fel kúszni félek nehogy hengerfej bajjal kell szembesülni
Haza érve ki nyitottam a motor ház tetőt elég nagy gőz csapott ki
Meg vártam le hűljön a motor
Pótoltam az elvesztett hűtő folyadékot kicsit járattam és elindultam vele egy próba körre
És sajnos egyszerűen nem akar 90 be állni a mutató fel kúszik 110 115 re
Szerencsére nem mentem vele hosszú km eket a hiba okát fel derítve azonnal le lett téve az udvarba az autó nehogy nagyobb kárt okozzák
Mi lehet a baj?
Esetleg valami tipp?
Köszönöm mindenkinek a segítséget
Először is megnézni honnan folyik a víz, majd azt megjavitani és esetleg tovább menni.
De addig felesleges mást keresni is mert ha elfolyik a folyadék akkor biztos hogy melegszik a motor.
Olajsapkát kinyitod ha nincs sárgás, kapuchinó szerű anyag akkor nem keveredett vízzel, tehát nagyon nagy gáz még nem lehet. Persze a kiegyenlítő tartályt is nézd hogy van-e benne olaj esetleg. Ha ezek nincsenek akkor hengerfej probléma valószínű kizárva. Meg kéne nézni hol engedi a vizet, lehet a radiátornál, lehet valamelyik cső adta meg magát egy 15-20 éves autónál már előfordulhat. Lehet egyik szorító bilincs van annyira elrohadva hogy nem szorít semmit és ott engedi ki a vizet a csatlakozásnál, azt is érdemes lenne cserélni ha ilyet találsz. Lehet vízpumpánál engedi, vagy a termosztát halt meg. lehet a fűtő radiátornál enged. Meg javaslom hogy ha megállsz az autóval több órára tegyél a motor alá kartonpapírt és pár óra múlva vagy egy éjszaka után nézd meg hogy nincs-e rajta vízfolt vagy bármi, ha van akkor nagyjából már tudod hogy hol kell keresni a szivárgást.
Az is megeshet hogy a kiegyenlítő tartály alatt van egy repedés és itt enged.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!