Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Csak felmelegedett a fék vagy...

Csak felmelegedett a fék vagy leégett?

Figyelt kérdés
Mélygarázsba kellett letolatnom, tiszta stresszben voltam, mert a 2 visszapillantó mellett kb 5-5cm van, úgy fér be a kocsi, ráadásul nem lehet fentről egyenesen tolatni, hanem egy kis kanyar is van benne. Kicsit korrigálni szerettem volna, mert féltem, hogy lehúzom az oldalát, de akkor már elégé lent voltam. Behúztam a kéziféket, engedtem a kuplungot, elkezdtem gázt adni és kiengedtem kéziféket. Utána nagyobb gázt adtam, nehogy leguruljak. Aztán beálltam és jó égett fék szag volt. Tudom nő vagyok, szőke is, sose kellett lefele tolatnom centizgetve, új a kocsi is, még nem érzem a méreteit. Köszi, ha a savazást kihagyjátok, majd ha már többször csinálom biztos ügyesebb leszek. Tudom van, aki úgy születik, hogy profi sofőr, én sajnos nem. Szóval a kérdés, hogy nagyon nagy kárt tettem-e fékben?
2021. aug. 16. 20:26
1 2
 11/14 A kérdező kommentje:
Köszönöm! Nagyon jól esik! Én is remélem, hogy nem lett nagy gáz. Következőnek majd remélem ügyesebb leszek.
2021. aug. 16. 21:31
 12/14 krwkco ***** válasza:
100%

Jónéhány kuplungszag belefér a kuplung életébe. Szerintem nem ment tönkre semmi.

De ha rendszeresen ide kell beállnod, akkor tényleg meg kell tanulni kuplungszag nélkül.

Több trükk is van.

- Először azt kell becéloznod, hogy a kanyarbelső hátsókerék közel legyen a kapu széléhez.

- Utána, ahogy ereszkedsz, mindig csak a saját oldali tükrödet kell figyelned, hogy közel legyen a falhoz. A másik oldali tükörre elég csak 1-2-szer rápillantani. Ha kézi mozgatású, akkor azt be is hajthatod.

Egyébként nem kell izgulni. 5-5 centi az bőséges hely. 2-2 centinél kezdődik az igazi mutatvány.

2021. aug. 16. 22:07
 13/14 A kérdező kommentje:

Köszi a segítséget, nagyon hasznos! Már ott elrontottam, hogy a túl oldali tükröt néztem jobban.

Egyébként nem kell najd rendszeresen ide beállnom, de azért meg kell tanulnom.

Tudom, hogy bőven elég az 5-5cm, de én kb egy hajszálnyinak éreztem:D rendesen stresszben voltam, még a lábam is remegett a végén

2021. aug. 16. 23:15
 14/14 A kérdező kommentje:
Ja es még plusz infó, hogy a kapu nagyon széles, emiatt még nehezebb volt belőnöm az ívet. Nem szűkül a lejáró, és nem is fal közelében kell letolatni, szóval annyira nem volt mihez mérnem, hogy merre korrigáljak még mielőtt a garázs bejárathoz letolatok. Sokadik alkalomra már valószínű jobban menne, ez így elsőre élesben, egyedül elég feszült helyzet volt.
2021. aug. 16. 23:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!