Csak felmelegedett a fék vagy leégett?
Figyelt kérdés
Mélygarázsba kellett letolatnom, tiszta stresszben voltam, mert a 2 visszapillantó mellett kb 5-5cm van, úgy fér be a kocsi, ráadásul nem lehet fentről egyenesen tolatni, hanem egy kis kanyar is van benne. Kicsit korrigálni szerettem volna, mert féltem, hogy lehúzom az oldalát, de akkor már elégé lent voltam. Behúztam a kéziféket, engedtem a kuplungot, elkezdtem gázt adni és kiengedtem kéziféket. Utána nagyobb gázt adtam, nehogy leguruljak. Aztán beálltam és jó égett fék szag volt. Tudom nő vagyok, szőke is, sose kellett lefele tolatnom centizgetve, új a kocsi is, még nem érzem a méreteit. Köszi, ha a savazást kihagyjátok, majd ha már többször csinálom biztos ügyesebb leszek. Tudom van, aki úgy születik, hogy profi sofőr, én sajnos nem. Szóval a kérdés, hogy nagyon nagy kárt tettem-e fékben?2021. aug. 16. 20:26
1/14 anonim válasza:
Pár méteren nem fék, hanem kuplung szag volt, a hosszabb csúsztatás miatt. Ennyi. Ha nem csúszik ezután, akkor nem lett gond. Nekem is volt már ilyen, amikor 1,2 tonna kavicsot dobtak az utánfutóra, és azt játszottam be az udvarra. Akkor szaga volt, azóta eltelt 3 év, még megy a kocsi.
2/14 anonim válasza:
“Nagyobb gázt adtam, nehogy leguruljak.”
Nem inkább a kuplungot égetted?
3/14 anonim válasza:
A kuplungot égetted meg. Kicsit rövidült az élettartama, de nem lesz különösebb baja.
4/14 A kérdező kommentje:
Na ez volt a másik tippem, a kuplung. Csak az előző autómnál egyszer szorult a fék és annak ilyesmi szaga volt, azért mentem el inkább fék irányba. Amúgy ez egy pár másodperces művelet volt, meg kb 2 métert jöttem előrébb.
2021. aug. 16. 20:46
5/14 A kérdező kommentje:
Tudom iszonyat bénázás, de már napok óta ezen stresszeltem, hogy ma oda le kell tolatnom. Ráadásul segítségem se volt, aki adott volna tanácsot, vagy segített volna irányítani, esetleg mondani, hogy simán beférek menjek. Túlparáztam.
2021. aug. 16. 20:48
6/14 anonim válasza:
“ Csak az előző autómnál egyszer szorult a fék és annak ilyesmi szaga volt, ”
Igen, hasonló, csak akkor többet mentél gyorsabban.
7/14 A kérdező kommentje:
köszi a válaszokat, egy kicsit megnyugodtam, hogy valószínű nem tettem teljesen tönkre
2021. aug. 16. 21:00
8/14 anonim válasza:
Az azért nem biztos egyáltalán hogy nem ment tönkre.
Majd meglátod hogy van e valami vele.
9/14 A kérdező kommentje:
igen, azért írtam, hogy valószínű, mert nem biztos, csak reménykedem
2021. aug. 16. 21:22
10/14 anonim válasza:
Nagyon ismerős ez a szitu, átérzem....
Nekem akkor azt mondták:
“Megoldottad? Megoldottad! Lehet, hogy rosszul, de megoldottad.”
Ezt mondanám most én is neked. Remélem nincs nagy gáz a kocsiddal!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!