A Globális felmelegedés miatt felesleges téli gumit használni? Nincs is már hó és jég
Mostanában már nincsenek olyan nagy havak jegek mint régen 20-30 évvel ezelőtt ,a Globális felmelegedés miatt csak pár napig marad meg a hó aztán elolvad.
Utoljára 2013-ban maradt meg huzamosabb ideig a hó de akkor sem mindehol az utóbbi években egyre melegebb van és csak pár napig van hó évente , legalábbis Magyarországon ,de akkor is csak december végétől január közepéig.
Felmerül a kérdés hogy arra az egy hónapra minek a téli gumi?
Aki nem megy külföldre olyan helyekre ahol nincs hó jég csak Magyarországon autozik annak felesleges a téli gumi nem?
Fogadjuk el, hogy melegszik....... ;)
Bár ha egész véletlenül leesik vagy 5 centi hó és két hétig -2 és -8°C közötti hőmérséklet uralkodik, akkor azért érdekes lenne a közlekedési helyzet téli gumi nélkül.
Ne feledd, nem mindenki lakik az Alföldön, és sokan vannak akik nem tudják 1-2 hétre vagy akár egy hónapra is letenni az autót.
(azt már csak halkan mondom, hogy a téli gumi nem feltétlenül csak a hó miatt szükséges)
Leesik 5 centi hó akkor másnapra elkotorják.
Rég volt olyan sajnos hogy akárcsak a mellékutcákban megmaradt volna napokig :(
Akkor Te valami kiváltságos helyen lakhatsz.
Mi az elmúlt években -azt a minimális mennyiségű havat- napokig tapicskoltuk, mert hókotró az mindig valahol máshol járt.
én 20 éve nyárigumival járok
pár centis hóban se volt eddig gondom
nagy hóben meg téligumival is bachatod...
Téligumit valóban egyre kevesebb értelme van használnia az átlag magyar autósnak, ellenben a mai normálisabb négyévszakosokra sokan áttérhetnének. Ezek már közel sem olyanok, mint 20 éve amik voltak azok a használhatatlan szarok.
De hát begyöpösödött nép ez a magyar, inkább szenved és cserélteti évente kétszer a Barum szintű télit és nyárit azokat is meghagyva 6-8 éves koráig, mert szerinte az biztonságos, a négyévszakos meg nem...
Azért a mai nyárigumik nem valók hóra tényleg. főleg a performancebb gumik, azért volt olyan hogy épphogy leesett friss porhóban csak ránéztem a fékre és elindult a kocsi oldalra, szolídan jelezve hogy nem kéne. :)
a 20 évvel ezelőtti gumikeverékek/minták mások voltak kicsit, de mondjuk egy mai V mintás az nem hóra termett, száraz úton-vizes úton elvannak simán. azért régen túléltem olyanokat is hogy tükörre kopott nyárival ónos esőben hazabumlizni, hát izgalmas volt nem belecsúszni az előttem megállóba.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!