Biciklist előzési szabályok? Ki volt a hibás?
Aki később kezdte az előzést.
De ahogy #1 is írta, autóúton tilos biciklizni.
Értem
És ha nem autóút lett volna? Nincs olyan, hogy nem volt elég nagy az oldaltávom vagy hasonlo?
Nincs erre recept, egy csomó körülményt fognak figyelembe venni.
Ha senki nem ismeri el, akkor majd a bíróság fogja eldönteni szakértő bevonásával, hogy ki és mennyire felelős a balesetért.
"Nincs olyan, hogy nem volt elég nagy az oldaltávom"
de van; 1,5 körül hagyjál helyet (ez nincs így számszerűen leírva)
viszont olyan is van, hogy nem kezdhet előzést, ha már valaki őt előzi
Helyettesítsd be a biciklist motorossal/autóssal ugyanaz a helyzet.
Baleset esetén azt fogják vizsgálni, hogy ki kezdte meg előbb az előzést.
És frissítsd fel a KRESZ tudásod, mert az autóút (más néven gyorsforgalmi út) kifejezést többsávos útra használják, amit külön tábla jelez, és bringás nem hajthat fel rá.
Kérdés hogy a biciklis jelezte-e már karjelzéssel az előzési szándékot , mielőtt te megkezdted az előzését.
Másrészt biciklist országúton csak ugy előzök, hogy szinte teljesen átmegyek a szembe sávba.
Van fedélzeti kamerám, mert elég sok balesetet tudtam hajszál híján elkerülni, nem fog mindig sikerülni.
Nálam volt olyan hogy a biciklis fogta magát és minden előjel nélkül befordult balra mikor előztem. Ha nem vagyok nagyon ovatos, a kocsi alatt végzi
Tökéletesen tisztában vagyok az autóút fogalmával, köszönöm. A kérdésem is ennek tudatában tettem fel.
Köszönöm a válaszokat, már tiszta számomra a helyzet.
A biciklis semmilyen karjelzést nem adott, kivágott egyszerűen.
Én is gondolkodom a kamerán, pont az ilyen helyzetek miatt, csak félek, hogy teljesen nem látná be az úttestet.
"Tökéletesen tisztában vagyok az autóút fogalmával, köszönöm."
Szóval a bringás kivágott eléd autóúton?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!