Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Körülbelül mire számítsak?

Körülbelül mire számítsak?

Figyelt kérdés
Nem tudom, hogy jó kategóriában írtam-e ki a kérdést, azokhoz szól, akik nem EU-s országból látogattak haza (Magyarországra) kisebb időre, és hozták az autójukat is. Szóval úgy néz ki, hogy 28 napra Magyarországra utazom az Egyesült Államokból a szüleimhez. Mivel tervezek kirándulni sokat, és nem akarok külön autót bérelni, ezért hozom magammal az ittenit. Mire kell számítanom, mikor beérkezik Magyarországra az autóm? Úgy értem, hogy például kell-e átalakítást végeztetni (lámpák, stb.), vagy mivel nem hosszú ideig lesz az országban, így nem? Illetve kérdezni fogják, hogy meddig marad az autó, ilyesmik? Kell fizetni vámot, akármit, vagy ez is kimarad (mivel nem magyarországi üzembehelyezésről van szó, hanem csak ideiglenesen lesz ott)? Hirtelen ezek jutottak eszembe. Amit én hallottam, az az, hogy átalakítani nem kell semmit, mert nem a honosítás a cél. Köszi a válaszokat!

2021. aug. 10. 14:37
1 2 3 4 5
 31/41 anonim ***** válasza:

Nem erdemes Magyarorszagra vinned az autodat. Mit csinalsz ha elromlik? ki fogja a Tahoe-t megszerelni?

Amennyi penzt rakoltenel a szallitasra azon mar vehetnel is egy hasznalt autot Magyaroszagon. Inkabb kuldj haza penzt a szuleidnek es bizd meg oket azzal hogy vegyenek neked ott egy autot. Ha minden evben utazol hozzajuk akkor akar meg is tarthatod es mindig lesz egy auto amit tudsz hasznalni, a szuleidnel meg tudod tarolni.

En biztos nem vinnem Magyarorszagra az automat, pedig olyan autoim vannak amiket Europaban is forgalmaznak. Megis ha valami elromlik, akkor lehet nem talalnek hozza alkarteszt mert a motor nem ugyan az. Ha rendszeresen utaznek Magyarorszagra akkor inkabb vennek egy olcso de nagy es kenyelmes, biztonsagos autot amit a szuleimnel tarolnek. Pl egy regebbi de jo allapotu VW Sharan ami mar nem veszit sokat az ertekebol. Arra boven jo lenne hogy evente 1 alkalommal megy az ember vele par ezer km-t.

2021. aug. 11. 03:34
 32/41 Beviz Elek ***** válasza:

Ma is mennek amerikai autók otthon és beszerzik az alkatrészeket, nincs ebből gond maximum hosszabb ideig tart, bár én egy 1 hónapos otthoni használaton nem izgulnék azon hogy mi van ha elromlik.

Ha ez egy valós kérdés lenne akkor a kérdező nem hagyta volna figyelmen kívül a korábbi felvetésemet, miszerint mennyi idő eljuttatni az autót. Karatéznak az áron, de ugye nem akar a kis kocsija nélkül élni és ezért vinné Magyarországra erre az 1 hónapra is. New York-Barcelona út 22 nap, a kérdező lakhelyétől Magyarországig simán számolhatunk 1 hónappal ha nem többel (vámügyintézés?), tehát minimum 2 hónapig mellőzné az autót hogy otthon használhassa 1 hónapig. Hát hogyne…

2021. aug. 11. 04:12
 33/41 anonim ***** válasza:

Mire jönnél Mo-ra előtte 5-6 héttel el kéne küldened a kocsit, majd mikor innen mész vissza szintén nem lenne 5-6 hétig verda, ráadásul erre a bulira kifizetnél oda-vissza 2-3 millió forintot. Ennyiből 1 hónapra azt bérelsz amit akarsz.

Biztos találsz itthon is valami nagy SUV-t mégnagyobb benzinmotorral.

2021. aug. 11. 06:19
 34/41 anonim ***** válasza:
A kérdező fel akar vágni az amerikai rendszámával az ismerősei előtt. Ez az igazi ok. Az ő kicsikéjén kívül nem tud más járgányt vezetni, mert lúzer! Itt is lehet olyan kocsit bérelni, amit akarsz, ha máshol nem, hát Bécsben. Olyan sok a pénzed, akkor itt is a csillagos ég a határ.
2021. aug. 13. 13:31
 35/41 A kérdező kommentje:

Megtehetem. Még az amerikai nagykövet sem közlekedik amerikai rendszámmal.

2021. aug. 13. 15:04
 36/41 anonim ***** válasza:
Persze, hiszen ő nem idióta.
2021. aug. 13. 17:04
 37/41 anonim ***** válasza:

Gondolom el szeretnéd játszani a "jöttem haza jueszéből magyarba" :D

Ha tényleg ez a legfontosabb számodra, akkor bedobod a bőröndbe az otthoni rendszámodat. Eljössz repülővel, Bécsben bérelsz valami látványos amcsi dögöt, és felpattintod a csodálat tárgyát képező alulemezeket.

Így a kecske is, meg a káposzta is.....

2021. aug. 13. 17:59
 38/41 A kérdező kommentje:
Akit érdekel a story, már Magyarországon vagyok az autóval együtt. Szóval, ha láttok egy nagy fekete Tahoe-t az úton amerikai rendszámmal, akkor az nem az elnök lesz, hanem én. ;)
2021. aug. 27. 20:46
 39/41 anonim ***** válasza:
És ki bem szarja le?
2021. aug. 27. 21:06
 40/41 anonim ***** válasza:
Elég sok tahót látni az utakon. Feketét, barnát, szőkét.
2021. aug. 27. 21:15
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!