Nem tudom, hogy jó kategóriában írtam-e ki a kérdést, azokhoz szól, akik nem EU-s országból látogattak haza (Magyarországra) kisebb időre, és hozták az autójukat is. Szóval úgy néz ki, hogy 28 napra Magyarországra utazom az Egyesült Államokból a szüleimhez. Mivel tervezek kirándulni sokat, és nem akarok külön autót bérelni, ezért hozom magammal az ittenit. Mire kell számítanom, mikor beérkezik Magyarországra az autóm? Úgy értem, hogy például kell-e átalakítást végeztetni (lámpák, stb.), vagy mivel nem hosszú ideig lesz az országban, így nem? Illetve kérdezni fogják, hogy meddig marad az autó, ilyesmik? Kell fizetni vámot, akármit, vagy ez is kimarad (mivel nem magyarországi üzembehelyezésről van szó, hanem csak ideiglenesen lesz ott)? Hirtelen ezek jutottak eszembe. Amit én hallottam, az az, hogy átalakítani nem kell semmit, mert nem a honosítás a cél. Köszi a válaszokat!
Utolsó, óceánon repül át, ha ott lepottyan a levegőből, akkor is ki kell halászni.
2021. aug. 10. 15:17
12/41 A kérdező kommentje:
Engem nem érdekel az átváltás, de hagyjuk már az én pénctárcámat, nem ez volt a kérdés. Arra akartam csak kilyukadni, hogy mivel a forint a béka segge alatt van a dollárhoz képest (is), ezért jól járok. De nem ez a lényeg.
Nem tudom, hogy mivel hozassam, mert még nem mélyültem el benne. Az a helyzet, hogy össze kell hangolni, hogy mire a repülő landol a reptéren, addig használható legyen az autó.
2021. aug. 10. 15:17
13/41 A kérdező kommentje:
Azt sem tudom, hogy hol tudom átvenni az autót, ha hajón érkezik, mivel az nem Budapesten köt ki. Ezért tettem fel a kérdést, csak már elkanyarodtunk a témától a pénztárcám felé (jó magyar szokás). Semmit nem tudok, mert nem csináltam még ilyet.
2021. aug. 10. 15:19
14/41 anonim válasza:
Ne itt érdeklődj, hívj fel egy teherfuvarozásra szakosodott céget, rengeteg van belőlük kint, és kérdezz rá.
2021. aug. 10. 15:20
15/41 A kérdező kommentje:
De a magyar részét itt akartam megérdeklődni, hátha ír olyan valaki, aki már csinálta így. Természetesen az itteni részt itt kérdezem.
2021. aug. 10. 15:24
16/41 anonim válasza:
Repülőn nem tudod babusgatnod a kicsikét, meg a raktárban fázni is fog. A hajó a jó megoldás.
2021. aug. 10. 15:29
17/41 krwkco válasza:
"Azt sem tudom, hogy hol tudom átvenni az autót, ha hajón érkezik, mivel az nem Budapesten köt ki."
Valószínűleg konténerben kell küldened pl. Hamburgba és onnan kamion hozza át Budapestre. Egyébként egy ilyen "kicsikének" nem tesz jót a kétszeri tengeri utazás, úgyhogy azt saccolom, hogy az egészből nem lesz semmi.
Ha Budapesten fogsz lakni és nem akarsz autót bérelni, akkor inkább nézd meg a közösségi autószolgáltatókat.
2021. aug. 10. 15:33
18/41 A kérdező kommentje:
Nem Budapesten lakom, hanem egy Heves megyei településen. De mindegy, hátha ír majd valaki, aki csinált ilyet. Addig megpróbálom megérdeklődni a konzulátuson.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!