Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Körülbelül mire számítsak?

Körülbelül mire számítsak?

Figyelt kérdés
Nem tudom, hogy jó kategóriában írtam-e ki a kérdést, azokhoz szól, akik nem EU-s országból látogattak haza (Magyarországra) kisebb időre, és hozták az autójukat is. Szóval úgy néz ki, hogy 28 napra Magyarországra utazom az Egyesült Államokból a szüleimhez. Mivel tervezek kirándulni sokat, és nem akarok külön autót bérelni, ezért hozom magammal az ittenit. Mire kell számítanom, mikor beérkezik Magyarországra az autóm? Úgy értem, hogy például kell-e átalakítást végeztetni (lámpák, stb.), vagy mivel nem hosszú ideig lesz az országban, így nem? Illetve kérdezni fogják, hogy meddig marad az autó, ilyesmik? Kell fizetni vámot, akármit, vagy ez is kimarad (mivel nem magyarországi üzembehelyezésről van szó, hanem csak ideiglenesen lesz ott)? Hirtelen ezek jutottak eszembe. Amit én hallottam, az az, hogy átalakítani nem kell semmit, mert nem a honosítás a cél. Köszi a válaszokat!

2021. aug. 10. 14:37
1 2 3 4 5
 21/41 Beviz Elek ***** válasza:

Remélem tudod hogy hosszabb ideig kell nélkülöznöd az autót ebben az esetben mintha simán otthon hagynád arra az 1 hónapra.

A hajó lassabb mint a repülő, időben ki kell juttatni a kikötőbe, Amszterdamból el kell juttatni Magyarországra, majd ugyanez visszafelé, így összességében több mint 28 napig nem fogod látni a kicsikédet.

Repülővel is hozathatod bár ahhoz inkább arab olajsejknek kellene lenned, hiába váltják jól a dollárodat.

2021. aug. 10. 16:22
 22/41 anonim ***** válasza:
Most már azért kíváncsi lennék, hogy milyen autóról/kicsikéről van szó...
2021. aug. 10. 16:28
 23/41 anonim ***** válasza:

Nyilván valami pedálos gokartról van szó.

A kamu kérdést kiíró tizenéves Pistikének fogalma nincs sem a szállítmányozási határidőkről, sem a költségekről, különben meg sem fordulna olyan a fejében, hogy hajón, konténerben hozassa ide a valódi autóját.

Ha pedig tényleg annyi pénze lenne - akár dollárban, akár tugrikban - hogy az nem számít, akkor már rég felvette volna a kapcsolatot egy szállítmányozó céggel (értelemszerűen képzelt kis hazájában, az ámerikkai egybesült államokban) és már rég megismerte volna a feltételeket.

Esetleg bérelt volna saját repülőt.

Meddig tart az iskolaszünet, tudja valaki?

2021. aug. 10. 16:38
 24/41 A kérdező kommentje:
Az komoly. Meg sem lepődöm már a rosszindulaton, ami egyesekből áramlik. Az autó pedig egy Chevrolet Tahoe, ami még a szar magyar utakon is kényelmes lenne. Kár itt bármit is kérdezni, érzódik a negativitás. Mindenesetre hátha jön majd egy értékelhető válasz.
2021. aug. 10. 19:05
 25/41 anonim ***** válasza:

Komolyan egy olcsó SUV-ot akarsz 1 hónapra hazahozni? Azt gondoltam valami ritka, drága járgány lesz.

Hajrá :D

2021. aug. 10. 19:11
 26/41 anonim ***** válasza:

Konténer: 3000 - 8000 USD, 10 - 60 nap.

Repülőgép: 10000 - 50000 USD, 3 - 10 nap.

Nyilván megéri, majd ugyanezt vissza is.

Ha ennyi pénzed van, Pistike, inkább vegyél itt egy Tahót (azért a modell az passzol!), jobban jársz.

2021. aug. 10. 19:20
 27/41 anonim ***** válasza:
A kérdéseidre már az elején minden választ megkaptál. Pont.
2021. aug. 10. 19:38
 28/41 A kérdező kommentje:

Nem tudom, hogy honnan szedted a számokat. 8000? Ne röhögtessél már! Nem az Antarktiszról kell szállítani. Persze nem mindegy, hogy New York-tól szállítatsz, vagy éppen Kanadából. Találni olcsóbbért is a palettán. Például: [link]

2021. aug. 10. 22:31
 29/41 anonim ***** válasza:

Az ne zavarjon, hogy negvásárolt termékek szállítására vonatkoznak az árak.

Pl. ha ebay-en autót veszel, és azt kell magyar címre szállítani.

Másik, hogy sem biztosítás, sem vám nincs benne.

2021. aug. 10. 22:53
 30/41 A kérdező kommentje:

A biztosítással semmire sem mész. Ajánlom figyelmedbe ezt az előadást, mert szemmel láthatóan semmit nem értesz hozzá. Ne tévesszen meg a cím, nemcsak veteránról van szó.

[link]

2021. aug. 10. 23:00
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!