Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Jogilag meg lehet verni egy...

Jogilag meg lehet verni egy gyereket, ha rajtakapod hogy szándékosan teszi tönkre az autódat?

Figyelt kérdés
2021. aug. 10. 11:30
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
100%
felnőttet is meg lehet verni ilyen esetben? az önbíráskodást a törvény általában bünteti, akár gyerekről van szó akár felnőttről. még csak önvédelemnek se számítana ez az eset
2021. aug. 10. 12:25
 12/22 anonim ***** válasza:
88%
Meg, de esélyes, hogy téged is szankcionálni fognak, még jobban a verésért, mint a gyerek szüleit a rongálásért... Akkor már inkább krvaanyázz meg takarodjozz egyet jó hangosan, annak nincs nyoma :))
2021. aug. 10. 12:38
 13/22 Wadmalac ***** válasza:
86%

Amikor én pár éve rajtakaptam egy gyereket, hogy lopta a szelepsapkáimat, felajánlottam neki, hogy megfojtom a saját nyelvével, ha apja idejön, azt is elásom, egy módon úszhatja meg, ha mostantól ő ügyeli, hogy más haverja se jöjjön a kocsim közelébe.

Szépen visszatekertettem vele a szelepsapkákat, adtam neki egy marék filléres fajtát, hogy azt használják, még egyszer emlékeztettem, hogy ha a kocsihoz nyúl ő vagy más, nekik annyi és mondtam, hogy léphet.

Azóta nem fogynak a szelepsapkáim és az összes kölyök a telepen előre köszön.

2021. aug. 10. 13:08
 14/22 anonim ***** válasza:
65%
#10 csak arra próbálom biztatni az acsarkodó idiótákat, hogy gondolkozzanak egy picit. Elhiszem hogy tök jó minden szarra azonnal ugrani, de azért nem árt mindent több szempontból átgondolni, tudom a kétbites birkáknak nyilván nehéz, de azért meg lehet próbálni. Nem tudom miféle börtönről magyarázol amúgy. Ha nem sikerült megérteni amit írtam akkor olvasd el, mielőtt reagálsz rá.
2021. aug. 10. 13:58
 15/22 anonim ***** válasza:
0%
14-es! Arról a börtönről, amit a gyereket verő kaphat.
2021. aug. 10. 14:04
 16/22 anonim ***** válasza:
0%
Egyébként valóban enyhébb lesz a büntetés két pofon esetében, mint gyilkosságnál. De két pofonért is lehet felfüggesztettet adni.
2021. aug. 10. 14:05
 17/22 anonim ***** válasza:
74%
Persze, a mesekönyvekben lehet.
2021. aug. 10. 14:18
 18/22 anonim ***** válasza:
65%
Hirtelen nem börtön, hanem felfüggesztett lett a dologból?
2021. aug. 10. 14:18
 19/22 anonim ***** válasza:
35%

18! És te mondod, hogy nem tudom értelmezni?

Két pofonból lehet felfüggesztett. Verésből tényleges esélyesebb, tekintve, hogy gyerek a sértett.

Előélet sem mindegy, mert ha már volt két testi sértéses ügye, akkor három csapás alapján életfogytiglani is lehet.

Na mit szólsz, emeltem a tétet. Vagy vesznek egy nyaktilót Szegedre.

Azt értsd meg, gyereket NEM ÜTÜNK MEG, és verbális agresszió sem megengedett, mint amit valaki elsztorizott itt.

2021. aug. 10. 14:23
 20/22 anonim ***** válasza:
48%
Amelyik gyerek tudatosan képes rosszat tenni, csak az ártás, kib__ás szándékával, azt meg lehet ütni. Ne legyen tanú és bizonyíték, és akkor akár kiviheti a közfalat is. Mert nem véletlenül tett rosszat, hanem tudatosan, tudva hogy őt úgy sem lehet felelősségre vonni. ROhadt jó ez a nagy gyerekvédelem. Volt pár éve, hogy egy kislányra egy-két srác rászállt, molesztálták, az iskola meg nem vette elég komolyan, aztán apuka egyszer elkapta és kiütötte a fejét a füle közül a főbűnösnek. Azt mondom, megérdemelte. Sajnos a bíróság nem így gondolta. Az ilyen, magukat erősnek gondoló elkényeztetett patkánykák csak az erőből (erőszakból...) értenek. Ha ez a nyelvük, így kell velük beszélni. Lehetőleg úgy, hogy a bosszú gondolatától is elmenjen a kedvük.
2021. aug. 11. 13:17
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!