Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » A Volvo miért teszi tönkre...

A Volvo miért teszi tönkre magát szándékosan?

Figyelt kérdés

Ki fog megvenni egy 15 - 20 milliós autót úgy hogy maximum 180-at mehet csak vele?

Félre ne értsük egymást, közútra bőven elegendő de például ha valakinek kedve támad akkor miért ne mehetne ki a verseny pályára meghajtani a Volvo-ját? Vagy a Német pályán miért ne mehetne 200-at teljesen legálisan?

2020. máj. 21. 15:33
A kérdező szavazást indított:
Ha ezt meglépi a Volvo akkor én nem vennék a jövőben.
Megvenném így lekorlátozva is.
29 szavazat
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
83%

Eddig se vettem Volvot, ez után se fogok. Aki pedig Volvot vesz annak teljesen mindegy, hogy mennyi a korlátozás mert 140-nél többel nem megy. Legalábbis én még nem láttam Volvot 200-al az M7-es belső sávjában :)

Egyébként elég nagy hülyeség ez a korlátozás, 180-nál is ugyanúgy meghalsz mint 250-nél.

2020. máj. 21. 15:40
 2/21 anonim ***** válasza:
85%
Remélem, hogy nem ez lesz az irány más márkáknál is, a németek megmaradnak továbbra is az autópálya döngető autóknál, de a Volvótól ez a döntés speciel egyáltalán nem zavar, sőt, meg is értem. Mindenre is elég a 180, főleg olyan kicsi motorokkal, amik az új Volvóban vannak, nem is kell több. 180-al az autobahnon is elvagy kényelmesen, odaérsz mindenfelé és így is gyorsabb leszel az autósok 95%-nál.
2020. máj. 21. 15:41
 3/21 anonim ***** válasza:
67%

Egyébként közben eszembe jutott egy történet, sokan írják, hogy 180-nál nem leeht meghalni? Nos a 180 is jobb, mint a 200, meg 180-ról hamarabb lelassulsz mondjuk egy biztonságosabb 100-ra, mint 200-ról. Itt van speciel egy nemrég történt eset, mikor egy csávó 200-al szállt be egy házba, és szörnyethalt. Pedig nagyon ritka, hogy valaki Volvóban meghaljon:

[link]

2020. máj. 21. 15:43
 4/21 anonim ***** válasza:
83%

Teljesen más a célközönség. Aki versenypályára akar menni meghajtani a kocsiját, az nem Volvot fog venni, ilyen egyszerű. Volvot az fog venni, aki kényelmes, biztonságos autót akar a családjának. Teljesen más perspektíva a kettő. Az egyik ilyen fiatal felnőttes, amikor még a lóerő, meg a végsebesség a fontos, a másik inkább családos emberekre jellemző mentalitás. Illetve a gyorsulás attól még lehet jó, hogy 180-nál korlátozva van. Van egy csomó elektromos robogó, ami 50 körül korlátozva van, de 50-ig kb bármelyik sportautót legyorsulja.

Nyilván piackutatás, mérlegelés után úgy döntöttek, ez így is megéri. Nekik a fő szempont a biztonság, ez a Volvo DNS-e.

Az lehet, hogy betonfalnak ütközve mindegy, hogy 180 vagy 250 km/h-val mész, de 180-ról kb. 166 méter a féktávolság, 250 km/h-ról kb. 320 méter. Képlet: (v^2/2a)+(v*1 sec), ahol 1 másodperc a reakcióidő, 7,5 m/s^2 a lassulás. Az majdnem dupla akkora távolság. Autópályán meg ritkán ugrik eléd egy földhöz rögzített fix tárgy.

A legtöbben német pályán amúgy sem mennek 180 fölött. Általában 150-180 között szoktak menni, akik sietnek. Aki meg 200 fölött akar közlekedni, amúgy sem Volvot fog venni, főleg nem Németországban, hanem BMW, Audi vagy Mercedes. A német autópályán ezekből a márkákból amúgy is rengeteg van.

2020. máj. 21. 16:02
 5/21 anonim ***** válasza:
79%

A volvo mindig is a biztonságra ment. Azért korlátozta be 180-ra, mert ott még megúszhatod élve.

Németeknél előttem száguldott bele valaki kb. 200-zal egy lassabb sávváltó kocsiba. Nem írok márkát, de senki nem maradt életben. (Én is 200-zal mentem,éppen csak megúsztam.)

2020. máj. 21. 16:05
 6/21 anonim ***** válasza:
80%

Náluk mindig a biztonság volt az alap. Ha így tudja elérni, akkor tegye.

Szerintem az első S80-as széria után már elindult ő a saját negatív útján.

2020. máj. 21. 16:15
 7/21 anonim ***** válasza:
85%

Ööö...izé...hol lehet a világon 180-nál gyorsabban menni, közúton, legálisan?

Na ODA, nem vennék Volvót. Máshová meg mit érek a 300-al, ha tilos, xar az út, mások ott tötyörögnek előttem,...

2020. máj. 21. 16:37
 8/21 anonim ***** válasza:
83%

Autóvásárláskor nálam a legutolsó szempont, hogy mennyi a végsebessége.

A mostani autómnak (nem Volvo) 220 papíron. De soha nem éreztem ingert arra, hogy csak emiatt elmenjek versenypályára, vagy Németországba, hogy kipróbáljam. Magyarországon élek, nekem bőven megfelel, hogy a magyar autópályákon viszonylag csendesen és kényelemben elsuhanok vele 130-cal.

2020. máj. 21. 16:38
 9/21 anonim ***** válasza:
87%

Szerinted mindenki rendszeresen megy németbe pályázni?

Ahogy az emberek nagy része versenypályára sem jár.

Amúgy a német autópálya sem olyan, mint ahogy itt a többség gondolja. Nem minden egyes autó kivétel nélkül 260-al megy az összes úton. Kezdjük ott, hogy nem is minden szakasz limit nélküli. Ahol nincs limit, ott is inkább a belső sávban tolják neki.

2020. máj. 21. 16:55
 10/21 anonim ***** válasza:
87%
Egy Volvot te nem akarsz meghajtani 200-zal. Német autópályán is bőven elég lenne a 150-160 neki. Úgyhogy full felesleges, hogy gyorsabban tudjon menni az autó.
2020. máj. 21. 17:21
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!