Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Véletlenül leengedtem a...

Véletlenül leengedtem a váltóolajat (motorolaj helyett), hol kell visszatölteni?

Figyelt kérdés

Leengedtem a váltóolajat a motorolaj helyett, hol tudom visszatölteni? Milyen váltóolajat tegyek bele? Szerelőhöz már nem tudom elvinni, mert nem akarok menni vele egy métert sem. Típus: Renault Megane 2, évjárat: 2007, diesel, 106 LE

Köszönöm!

Várok olyan reakciókat is, hogy miért kezdett bele, ha nem ért hozzá :-) (Amúgy azért, mert nincs sok pénzem)

2021. aug. 1. 16:48
1 2 3
 21/28 A kérdező kommentje:
Mondjuk pont ezért nem akartam leírni a storyt, mert jönnek a kétkedők..
2021. aug. 1. 20:13
 22/28 A kérdező kommentje:

#16. A kereket le kell szedni hozzá?

Itt egy Renault Laguna 2-van, itt úgy csinálják.

[link]

2021. aug. 1. 20:38
 23/28 anonim ***** válasza:
100%

Maradjunk annyiban, hogy ha te az olajbetöltés után nem ellenőrzöd a szintet, hanem egyből indítod, akkor nagyon kezdő vagy.

A valószínűbb, hogy kitaláltad ezt az idióta történetet és trollkodsz folyamatosan.

2021. aug. 1. 21:42
 24/28 anonim ***** válasza:
Na meg hogy tudott pontosan 4.5 litert leengedni a motorból...
2021. aug. 1. 21:52
 25/28 A kérdező kommentje:

Ehh.. engedjük már el ezt az "úgyis trollkodsz" vonalat.

Egy rozoga garázsban cseréltem olajat, ami még a trabantos korszakra terveztek, ezért centizgetni kell kétoldalt, hogy beférjek a kapun. Félhomály volt bent, mert ez egy zárt garázs, kb. 1 méter mély és széles szerelőaknával, ami csak úgy ki volt ásva a földbe, imitt amott téglával kirakva. A törlőpapir a csomagtartórészben volt, ezért egyszerűbb volt kigurulni és a napfénynél megvizsgálni az eredményt.

"Na meg hogy tudott pontosan 4.5 litert leengedni a motorból..."

Egyrészt nem kiengedtem, hanem kifolyt, másrészt van egy min-max tartomány, abba esett bele. Ezt mondhatjuk szerencsének is, de mindent összevetve ez az összes, ami aznap beütött. Remélem ezzel tovább tudunk lépni ezen a dolgon és csak a valóban releváns válaszok érkeznek.

2021. aug. 1. 22:24
 26/28 anonim ***** válasza:
100%
Ha nem találod a beöntő nyílást, akkor fordítsd meg az autót és a leeresztő nyíláson át fel tudod tölteni.
2021. aug. 2. 01:22
 27/28 A kérdező kommentje:
#3-nak lett igaza. Leszedtem a bal első kereket, és a váltó oldalán volt egy szárnyas csavar/dugó. Az kitekertem és egy kézi olajpumpa (kb. 4000 Ft-ért vettem) segítségével betöltöttem az olajat. 2 litert vettem, de abból kb. 2-3 deci elfolyt / flakonban / olajpumpában maradt, de így is elég volt, mert a legvégén már visszafolyt az olaj a lyukból.
2021. aug. 6. 21:09
 28/28 anonim ***** válasza:
Na, így lesz motorolaj cseréből váltóolaj csere....
2021. aug. 7. 09:03
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!