Véletlenül leengedtem a váltóolajat (motorolaj helyett), hol kell visszatölteni?
Leengedtem a váltóolajat a motorolaj helyett, hol tudom visszatölteni? Milyen váltóolajat tegyek bele? Szerelőhöz már nem tudom elvinni, mert nem akarok menni vele egy métert sem. Típus: Renault Megane 2, évjárat: 2007, diesel, 106 LE
Köszönöm!
Várok olyan reakciókat is, hogy miért kezdett bele, ha nem ért hozzá :-) (Amúgy azért, mert nincs sok pénzem)
Ezért hülyeség is fizetni amúgy... dög egyszerű folyamat.
Majd valaki megírja a pontos "típust" de váltó+difi-be általában 75w90 kell, valami jobb minőségű.
Elméletileg a bal féltengely kihajtás mellett van egy csavar, ott kell betölteni és egyben az a szintjelzője is.
75W-80 GL-4 és 2 liter kell bele.
#5 Opel Zafira bejött hajszál pontosan ugyanezzel a problémával, hogy véletlenül a váltóolajat engedte le és nem tudja feltölteni. Egészen pontosan (google térkép mércéjével mérve) 800 méterre van tőlünk a háza, ahol történt. Nálunk már úgy csörgött, mint a veszedelem, ezért garanciális önvédelem céljából nem vállaltuk a feltöltését. Mondtuk neki, hogy ez a váltó halott, vagy megcsináltatja nálunk, vagy szerezzen egy trélert. "Nem nem, elviszi lábon a következő szervizbe". Hát tedd azt barátom, szíved joga. A garázsajtón még kigurult, de a nagykaput már nem érte el, összeszakadtak a csapágyak. És ismétlem: 800 métert ment olaj nélkül.
Szóval kérlek ne beszélj már nekem 10-20 kilométerről...
#7 Hát akkor mocsok nagy szerencséd volt. Bár 99%, hogy sérült a váltó, még ha nem is állt be és nem is csörög, tuti hogy sérült.
Nekem már csak az a kérdésem maradt, hogy feltételezem utána a motort próbáltad felönteni olajjal, mivel azt hitted azt engedted le. Nem tűnt fel, hogy a torkán folyik ki az olaj? Eleve hogy a fenébe tudtál beleönteni ~4 liter olajat egy olyan motorba, ami fel volt töltve?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!