Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Véletlenül leengedtem a...

Véletlenül leengedtem a váltóolajat (motorolaj helyett), hol kell visszatölteni?

Figyelt kérdés

Leengedtem a váltóolajat a motorolaj helyett, hol tudom visszatölteni? Milyen váltóolajat tegyek bele? Szerelőhöz már nem tudom elvinni, mert nem akarok menni vele egy métert sem. Típus: Renault Megane 2, évjárat: 2007, diesel, 106 LE

Köszönöm!

Várok olyan reakciókat is, hogy miért kezdett bele, ha nem ért hozzá :-) (Amúgy azért, mert nincs sok pénzem)

2021. aug. 1. 16:48
1 2 3
 11/28 A kérdező kommentje:
Beletudtam önteni, és el is indítottam a motort. 1 percig ment, amíg a szerelőaknáról kiálltam, utána megnéztem a motorolajszintet. Hűű, de sok lett! Újraindít, vissza, leengedtem az olajat, pont szintbe került az olajpálca, irány haza. Otthon elmeséltem a bátyámnak, hogy képzeld, ennek a kocsinak 2 leengedő szelepe van. Mire ő: Te szerencsétlen, a váltóolajat is leengedted :-)
2021. aug. 1. 19:28
 12/28 A kérdező kommentje:

A válaszomból nem derült ki, de miután visszaálltam az aknára és megint kicsavartam a váltóolaj-leengedőt és már nem jött belőle semmi, elkezdtem filozni, hogy kell még lennie valahol egy leengedőnek :-)

És meg is találtam, ott kicsavartam a csavart, persze a nagyobb nyomás kiverte a kezemből a csavart, mire megtalálom visszacsavarom eltelik némi idő, igy a földre kifolyt olaj miatt nem tudtam kiszámolni, hogy mennyi használt olajnak is kellett összegyűlnie a lavórban.

Tudom, elég hihetetlen, de megtörtént :-) Ja, nem autószerelő a foglalkozásom :-)

2021. aug. 1. 19:31
 13/28 anonim ***** válasza:
És az sem tűnt fel, hogy kb. az összes beleöntött mennyiséget vissza kellett engedni belőle, hogy jó legyen a szint? :D Na jó, nem sarazni akarlak, de ez egy meglehetősen "mókás" helyzet.
2021. aug. 1. 19:32
 14/28 anonim ***** válasza:
#12 Ja értem...
2021. aug. 1. 19:32
 15/28 A kérdező kommentje:

És ezek után ismét olajat kell cserélnem, mert kb. 50 %-ban a régi olaj van benne a feles keverés miatt. Ha megint elmegyek a boltba és kérek megint olajat, remélem nem ismer majd fel az eladó, hogy: "Hát az előzővel mi lett?" :-)

Max. azt mondom, hogy a haveroméba is cseréljük. És ha már itt vagyok, adjon már 2 liter váltóolajat :-D

2021. aug. 1. 19:37
 16/28 anonim ***** válasza:

A hűtő felőli oldalon szemből van egy műanyag kupak oldalt a váltón, úgy van kialakítva hogy kézzel ki tudd tekerni, meg be.

Na ott kell beönteni az olajat, a a szintjelző is.

Én egy tölcsérre dugok egy csövet, és azt vezetem be a lukon. Amikor már elkezd kifolyni, akkor van meg a szint.

Kb 3.5 liter olaj. 75/90-es.

2021. aug. 1. 19:37
 17/28 anonim ***** válasza:
Tényleg nem jöttök rá, hogy egy troll szívat titeket? Először még engem is megvezetett, de a motorolaj betöltéssel már egy kicsit túltolta a hülyeséget. Köszönjük Aranka!
2021. aug. 1. 20:01
 18/28 A kérdező kommentje:

Megnéztem a váltót, felszedtem a váltószoknyát, és a középső műanyag rész két oldalán a kárpitot, de nem találtam meg ezt a műanyag kupakot. Az egész középső műanyagrészt ki kell venni hozzá? (a váltó körülötti részt + a könyöklőt)

Nekem kb. 2 liter folyt ki a váltóból (a lavórból beleöntöttem a korábbi mérős olajos kannába). Nem lesz sok a 3.5 liter?

2021. aug. 1. 20:03
 19/28 A kérdező kommentje:
#17. Bárcsak úgy lenne! Rengeteg dolgom van, legkevésbé van most kedvem a kocsival szívni. Hiszed vagy sem, belement a 4.5 liter motorolaj úgy, hogy előtte nem engedtem le az előzőt. (Azért 4.5 liter, mert 5 literes a kanna, és 4.5 litert kell beletölteni).
2021. aug. 1. 20:09
 20/28 A kérdező kommentje:
#17. Még annyi kérésem lenne, hogy a kétkedéseddel várj addig, amíg meg nem sikerül oldanom a helyzetet. Neked csak egy komment, de én holnap megyek dolgozni autó nélkül, és ez igy is lesz, amig ismét működni nem fog.
2021. aug. 1. 20:11
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!