Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Mennyire gyakori ez, hogy...

Mennyire gyakori ez, hogy kisebb köbcentis benzines autókat már 50-nél ötödikbe rakják? Amit tudom, hogy azért csinálnak mert kevesebbet eszik meg mert "kímélni" akarják a motort.

Figyelt kérdés
Sőt akkor is amikor 4en ültünk egy kocsiba. Úgy tudom hogy az alacsony fordulaton való járatás pontosan olyan káros mint az esztelen pörgetés. Ki hogy van vele? Vagy milyen tapasztalata van?

2021. júl. 28. 08:21
1 2
 11/16 Wadmalac ***** válasza:
74%

Váltóáttétel- és motornyomaték-függő.

A Swift nem szerette az ötödiket 50-nél.

A mostani Cordoba simán tud ötödikben 50-nel "sailing" módban síkon könnyedén menni, persze gyorsításhoz illik visszaváltani.

A lényeg, hogy ne kapjon nyomatékterhelést a motor alacsony fordulaton, mert az szépen oválisra koptatja a hengerfuratokat és pápá, kompresszió.

A túlzott pörgetés, mondjuk egy városban ötvennel folyamatos harmadikban sem jó, csak az nem a motornak árt, hanem a tankolásnál a pénztárcádnak (azért ez is motortípus-függő, egy RX8-as valószínűleg éppen a harmadikat értékeli :D).

Erre simán a kocsit használva, szokva rá kell érezni, milyen tempón melyik fokozatban tudsz motornak kényelmesen, takarékosan utazni illetve melyikben kigyorsítani.

2021. júl. 28. 14:14
 12/16 anonim ***** válasza:
100%
ez megint egy mero fszsag hogy a porgetes art a motornak, hogy artana mar ?! Nem tiltasig porgetjuk amugy se, ha egy motor meg nem birja az egeszseges porgetest az egy hulladek motor... Max akkor okoznal problemat, ha orakon at max fordulaton mennel.
2021. júl. 28. 14:17
 13/16 anonim ***** válasza:

#7, igen, de a kamionnak 1800 a max fordulata, nekem meg 7500..

Nyilván nekem 3500 körül van meg a nyomatékcsúcsom..

A konténerhajó meg tudod hol adja le a csúcsot? 102RPM-en, igen jólolvasod, SZÁZKETTŐ. :)

2021. júl. 28. 16:12
 14/16 anonim ***** válasza:
48%
várom hogy mikor hal meg a japán kocsim,mert állandóan 50-nél már 5.-ben vagyok vele. 330 000km van benne. A SZAKÉRTŐK SZERINT MÁR CSAPÁGYASNAK KÉNE LENNIE.mégsem az. Hiba van az elméleteikben.
2021. júl. 31. 22:35
 15/16 anonim ***** válasza:
0%
IDIÓTA pörgetők. Csak a naftát etetik. A KOCSIJUK MEG SZÉTHULLVA. mindenki alacsony fordulaton ketyegő papáktól akar kocsit venni.NEM ÉRDEKES??
2021. szept. 13. 21:12
 16/16 anonim ***** válasza:
100%
igen, minden vágyunk, egy csapágyasra kínzott, mindeneszar lemezfelnis dísztárcsás papakocsi :D :D
2021. szept. 13. 22:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!