Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » DSG váltót ki lehet menetközbe...

DSG váltót ki lehet menetközben csapni üresbe hosszútávon?

Figyelt kérdés
Okozhat károsodást? Elvileg szépen legnagyobb fokozatban visszakuplungol teljesen finoman.

2021. júl. 21. 18:34
1 2 3
 11/25 3 napos mákos lecsó ***** válasza:

Azért a rutinos sofőröknek szokása kilökni üresbe a kézi váltót.

De a DSG-nél erre nincs szükség.

2021. júl. 21. 19:20
 12/25 anonim ***** válasza:
Biztos, hogy ki lehet lökni üresbe, mert nekem egyszer sikerült kanyarodás közben. :D
2021. júl. 21. 21:02
 13/25 A kérdező kommentje:
Lehetni lehet, csak a kérdés hogy árt e
2021. júl. 21. 22:51
 14/25 A kérdező kommentje:

Azok válasza érdekel akik egyaltalán megértik amit mondok, és tudják miért hasznos. Amúgy nem kell ehhez emelkedő se, ha pl 110el lemész a lejtőn, akkor utána síkon is sokkal tovább elgurul mire visszaesik 90-re, mintha a motorfék visszafogná. Minimálisnak minimális, de pár százalékot simán hozhatsz vele, főleg lejtősebb úton, illetbe városi hosszabb kigurulás piros előtt sokkal hamarabb kiteheted üresbe mint motorfékkel. Minél nagyobb motorú autó, annál előnyösebb az üres használata.

A motorfék csak akkor ideális ha tényleg alapjárat környékén van, és így nem okoz plusz surlódást. Akik ezt nem értik nem tölük várom a választ.

2021. júl. 21. 22:56
 15/25 anonim ***** válasza:
88%
Kérdező. Értjük mi a filozófiát, sőt, én is kiszoktam tenni üresbe nagyon ritkán a KÉZIváltost. De van egy alapszabály: olyan autó, amiben 2 pedál van, tehát automata, robotizált, vagy duplakuplungos robotizált, mint a DSG, SOHA nem veszünk ki menet közben D-ből. Soha semmilyen esetben. Sőt, piros lámpánál is D-ben kell hagyni, hogy a lehető legkevesebbet kelljen váltogatni az előválasztóval.
2021. júl. 21. 23:16
 16/25 A kérdező kommentje:
Tudom, ez hagyományos automatánál feltétlenül így van, viszont itt ahogy írta is valaki igazából csak az elektronikát vezérelsz, az meg hülyeséget valószínűleg nem is engedne csinálni. Amúgy annyira nem életbevágó, csak kiváncsi lennék a technikai hátteráre, mivel ez inkább robotizált manuális, tehát majdnem olyan mintha te vennéd ki üresbe a manuált, de ezt a gép végzi el.
2021. júl. 21. 23:28
 17/25 anonim ***** válasza:

Nem veszi ki a DSG üresbe magát. Ha nem adsz gázt, vagy folyamatosan haladsz kicsi gázpedálállással, a legtöbb automata és a DSG is felvált a legnagyobb sebességi fokozatba. Gyakorlatilag ott már alig van motorfék, gurul az autó. Dombon lefelé idegesítő is, hogy magyon gurul. Olyankor pillanatra megpöccinted a fékpedált, és tudja, hogy motorfékezni akarsz, elkezd visszaváltogatni.

Kamionoknál, illetve Audi A6/A8, és társai kategóriában már teljesen általános, hogy vitorlázni is tudnak, azaz teljesen észrevétlenül kidobja pár másodpercre a váltót üresbe, majd vissza valamelyik fokozatba. De te ebből semmit enm érzékelsz.

2021. júl. 21. 23:33
 18/25 anonim ***** válasza:
Lehet, csak értelme nincs, cserébe balesetveszélyes
2021. júl. 22. 13:06
 19/25 anonim ***** válasza:

"Azok válasza érdekel akik egyaltalán megértik amit mondok, és tudják miért hasznos."

Az a baj, hogy fejedbe vettél valamit és nem fogadod el, hogy a több ezer mérnök munájából előállt, legfinomabb műszerek pontosságával működő automata váltó nálad jobban tudja, hogy mikor mit tegyen optimális fogyasztás érdekében.

Hagyjad D-ben, bízzad rá!

2021. júl. 22. 13:11
 20/25 A kérdező kommentje:
Ez fejbevétel hanem szimpla tény, fizika. A legújabb prémium autókban már tudja a váltó ezt is, és vannak domborzati prediktív rendszerek is. Úgyhogy a többezer mérnök se qlszik :D Viszont én mint ember akármilyen jó a dsg néha igenis jobban tudom hogy mi a pálya.
2021. júl. 22. 13:41
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!