Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Patika állapotú 9 éves autót...

Patika állapotú 9 éves autót vettem, mire figyeljek, hogy megőrizzem az állapotát?

Figyelt kérdés

Az előző tulaj garázsban állt vele, és alig használta. Kívül-belül gyönyörű, nem korrodál, vigyáztak rá. Nekem sajnos nincs lehetőségem garázsban tartani, de egy társasház zárt belső udvarán parkolok vele, szabad ég alatt. Mire figyeljek, hogy kihúzzam az élettartamát?

Alvázvédőzés? Hosszabb utak után magas nyomású mosás? Ilyenekre gondolok.

2021. júl. 21. 09:56
1 2
 11/12 Morzsi007 ***** válasza:
Én napi 2x 6 km-rel használom munkábajáráshoz, szívó benzines 13 éves most( 6 éve vettem), télen nem igen éri el az üzemi hőfokot, de hát ezért van az autó, hogy elvigyen. Évente olajcsere, olajszűrőcsere. Kb 10000 km/évi futás. Az előző autómat is így használtam, még megvan napi használatban az is, 23 éves jelenleg. Arra figyelj, ahogy írták, nem nyomd neki hidegen, nem kell sokat melegíteni télen sem, kb fél perc, hogy meglegyen az olaj nyomás. A kefék karcolnak, mosásnál figyelni ezekre a dolgokra. Ha napon van az autó a lámpák bemattulhatnak az évek során, árnyékos helyre állj vagy ne ugyanúgy mindig, hogy csak az egyik fele kapja a sugarakat. Röviden ennyit tudtam hozzátenni a dolgokhoz. 🙂
2021. júl. 21. 14:12
 12/12 anonim ***** válasza:
Ne keverjünk már egy kikozmetikázott, kiszilikonozott autót egy valóban megvigyázott, újszerű állapotú autóval. Ég és a föld.
2021. júl. 21. 17:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!