Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » 9éves motor gumi használható még?

9éves motor gumi használható még?

Figyelt kérdés
Vásároltam egy 2006 os Yamaha fz6n-t a motor kb 8 évet állt illetve alig használták, a gumi egyáltalán nem kopott szinte újnak tűnik, de 9 éves, kérdés, hogy kellene e cserélni a kora miatt?
2020. jún. 22. 11:12
 1/4 anonim ***** válasza:

Kocsin is necces lenne. Motoron nem használnám.

Nekem 10 éves nyári gumi pattant szét szerencsére kocsin a hátsó tengelyen és szerencsére csak 50-el mentem. De motoron ne spórolj ezen.

2020. jún. 22. 11:13
 2/4 anonim ***** válasza:
Nem ajánlott. Az, hogy ránézésre újnak tűnik, semmit nem jelent sajnos. Még akkor is vesztett eredeti tulajdonságaiból, ha szakszerűen tárolták volna. Márpedig biztos, hogy nem így tárolták. Én is tuti, hogy cserélném.
2020. jún. 22. 11:26
 3/4 anonim ***** válasza:

Nem éri meg.

Én is próbálkoztam ilyennel régebben, egy viszonylag erős, hátsókerék hajtású BMW-vel ráadásul. Vettem rá 10 éves, de egy km-t sem használt Michelin nyári gumikat, ránézésre is szalonállapotúak voltak. Egy szett közepes, elég kopott, de csak 4 éves Falken szett helyére raktam fel. Hát, elég gyorsan lecseréltem őket... esőben fékezni alig tudtam csúszkálás nélkül, a seggét minden nagyobb gázadáskor táncoltatta (pedig azért nem 400 ló volt benne, csak 200), kanyarokban túrta kifele az orrát, vagy driftelt, ívet tartani nem lehetett vele. Pedig új korukban elég jó gumik voltak.

Szóval ne. Motoron főleg ne.

2020. jún. 22. 11:39
 4/4 dirtboy ***** válasza:
Felejtős az a gumi
2020. jún. 22. 13:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!