Mit csinálnátok, a helyemben?
Van egy hobbi autóként tartott W123-as Mercim.
Itt-ott rohadt, nem volt vészes, januárban elvittem a lakatoshoz akit nagyon régóta ismerek (autószerelő is) sosem volt vele gond.
A probléma, hogy az autó a mai napig nála van, és félig-meddig kész van, de alapvetően szét van szedve.
Amit eddig csinált az nagyon szép, és igényes, megnéztem már.
De mindig "ezen a héten lesz kész" most tényleg és így tovább.
A nyarat úgy terveztem, hogy találkozókra járok, meg kocsikázok vele, és nagyon vártam mert imádom vezetni, és tessék...
Lassan vége a nyárnak, októbertől pedig automatikusan ki lesz vonva a forgalomból.
Nem vagyok az a típus aki őrjöngve elküldi a francba, meg nem is csinálja olyan horror áron, és régóta ismerem, így nem akarom összerúgni vele a port, de megmondom őszintén, hogy kifejezetten idegesít az ígérgetése és hogy soha nem készül el a kocsi.
Nagyjából 2 nap alatt belehetne fejezni ha csak vele foglalkozna.
8 hónap szerintem barátok közt is elég sok idő, és kicsit már úgy vagyok vele, hogy nem érdekel, hetente hívogatom, és mindig tesz egy ígéretet, amiből semmi nem lesz.
Legalább a fél éves biztosítást fizettem a semmire mint egy hülye, igaz az sem egy horror összeg, de mégis csak olcsóbb lett volna ha nem kell azt se fizetni, csak hát mindig jövőhétre vártam a kocsit....
Én csak egyszer javíttattam autómat karosszériással. De több történetet olvastam karosszériásokról, pl. a Totalcaron. Minden karosszériás túlvállalja magát és zsákutcában lavírozik az ügyfelek között. Ha jó mester, akkor kár lenne elvenni tőle az autót. Valami más megoldás kell.
Eddig az nem vált be, hogy arra kértél határidőt, hogy mikor lesz kész teljesen. "Nagyjából 2 nap alatt belehetne fejezni ha csak vele foglalkozna." De van erre esély, hogy mindet félretegyen és csak a tieddel foglalkozzon, miközben más ügyfelek is a nyakára járnak?
Arra gondoltam, hogy mi lenne, ha darabokra bontanátok a munkát és megkérdeznéd, hogy mi lenne a következő lépés? Egy félnapos munkát talán megcsinálna, ha tudná, hogy egy hét múlva újra jössz megnézni. A teljes feladatnak neki se fog, mert tudja, hogy úgysem tudja zavartalanul végigvinni.
Szerinted ez így menne?
Ezért nem jó keverni a haverságot az üzlettel.
Próbálj meg ajánlani egy nagyobb összeget, ha 2 hét alatt elkészül vele. Ha nincs kész, viszed máshova.
Az ideiglenes kivonatást azért csináld meg. Alig 3000 forint fél évre, és a KGFB-d sem kell addig fizetned (utólag levonják).
Az egy dolog, hogy nem akarod összerúgni vele a port.
No de 8 hónap halogatás szerintem egy "kicsit" idegesítő.
Gondold el, ha ennyi idő alatt nem végzett, akkor mi a garancia, hogy a következő 1-2 hónapban befejezi?
Tudod, mindenkivel annyira csak lehet sz@rakodni, amennyire engedi.
Állj a sarkadra, mert sosem lesz az autód kész.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!