Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Vezettetek már elektromos...

Vezettetek már elektromos autót? Tetszett?

Figyelt kérdés
Én voltam Dacia Spring és Renault Zoe tesztvezetésen is. A Spring elég gyengécske, de nem rossz. A Zoe már ki tud lőni, ha nyomsz egy padlógázt. Kényelmes vezetni egy elektromos autót. Nem bánnám, ha teljesen felváltaná majd a belső égésű motorokat.

#Renault Zoe #Elektormos autó #Dacia Spring
2021. júl. 14. 13:57
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
69%
Nem, de kipróbálnék egyet. Jó technológia amúgy, felesleges köpködni rájuk.
2021. júl. 14. 16:34
 12/19 anonim ***** válasza:
100%

Renault Zoe-t már vezettem kipróbálás céljából. Nekem nincs bajom az elektromos autókkal megtetszik hogy nincs kipufogó füst, csendes szépen megy ahhoz képest hogy elektromos piszokul megy. Nekem egyedül a hatótáv ami nem tetszik meg az hogy a töltési idő jóval tovább tart mint egy sima tankolás benzinnel például. Meg nekem a másik problémám az akkumulátorral hogy azok pár évig bírják, átlag 4 év és bizony drága dolog egy akku csere jóformán egy autó ára. Nekem emiatt így nem gazdaságos. Az hogy tölteni kell mondjuk naponta itthon a garázsban azt még megtudnám csinálni lazán csak ha hosszú útra megyek akkor viszont hátrány lenne számomra.

Egy hybridet előbb megvennék mint egy tiszta elektromosat.

2021. júl. 14. 17:40
 13/19 anonim ***** válasza:
88%
3-as Tesla-t. Szerethető jármű.
2021. júl. 14. 20:54
 14/19 anonim ***** válasza:
30%

Kérdező: bocs, hogy visszakérdezek...

Egy ilyen tesztvezetés, hogy zajlik?

El kell hitetnem, hogy én autót akarok venni és jelentkezni kell rá? :)

Sok autót vezettem már, de az elektromos kimaradt... kíváncsi lennék milyen borzadály lehet hang nélkül autózni :D

2021. júl. 14. 22:35
 15/19 A kérdező kommentje:
Autószalonokban vannak direkt erre a célra autók. Vagyis nem tudom, hogy mindben van-e. A Dacia Springet, amit vezettem, azt az autószalonok országszerte adogatták egymásnak tesztvezetésre a népnek. Bár egyértelműen a vásárlási szándék elősegítésére van ez az egész, szóval lehet jobban jársz egy kis színészkedéssel :D. Hangjuk van egyébként. Az elektromos autóknak muszáj az Európai Únióban "figyelmeztető hangot kiad
2021. júl. 14. 23:31
 16/19 A kérdező kommentje:
Véletlenül benyomtam :D. Na szóval az EU-ban muszáj hangot kuadniuk az elktromos autóknak a gyalogosok figyelmeztetése miatt, ami folyamatosan hallatszik kívül-belül, azt hiszem hangszóróval csinálják. Olyan, mintha egy csillaghajót vezetnél. A Springnél meg baromi hangos a kerékzaj is. A Spring majdnem hangosabb, mint egy belső égésű motorral szerelt autó, csak nyilván nem mitorhangja van. A Zoe viszont baromi csendes. Nekem nagyon kényelmes volt, szinte ringatott az úton. A futóműve baromi jó(apám 30 éves Mazdájához képest főleg :D).
2021. júl. 14. 23:35
 17/19 anonim ***** válasza:
100%
#16: Akkor ez a futómű dolog ezek szerint nem azonos a különböző modellek között. Én e-Golf-ot vezettem, annak pocsék futóműve volt. Tolta az orrát mint a fene, bukkanókon elpattogott, nagyon bután mozgott. Puhának puha volt, de az nem ismérve egy jó futóműnek. Nagyobb kanyarsebesség érhető el a régi autómmal is, ami egy E46 volt. Pedig az egy 24 éves modell, valamint az elektromos autóknak lent van a súlypontja az aksik miatt, szóval elvileg jobban kellene fordulnia...
2021. júl. 15. 10:03
 18/19 A kérdező kommentje:
Szerintem az e-Golfnak más a futőműve, mint a Zoenak. Eddig 6 kocsit vezettem életemben, a Zoe volt messze a legirányíthatóbb és legkényelmesebb. Egy Teslát még szívesen kipróbálnék, de mivel még csak fél éve van jogsim, ilyen minimális tapasztalattan még nem akarok ilyen drága autót bérelni.
2021. júl. 15. 17:06
 19/19 anonim ***** válasza:
Még nem vezettem de látom hogy milyen rugalmasan vágnak be elém. Olyan mint az automata váltós kocsim volt, gáz és fék semmi felesleges.
2021. aug. 2. 03:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!