Vezettetek már elektromos autót? Tetszett?
Nem, de kipróbálnék egyet. Jó technológia amúgy, felesleges köpködni rájuk.
2021. júl. 14. 16:34
Renault Zoe-t már vezettem kipróbálás céljából. Nekem nincs bajom az elektromos autókkal megtetszik hogy nincs kipufogó füst, csendes szépen megy ahhoz képest hogy elektromos piszokul megy. Nekem egyedül a hatótáv ami nem tetszik meg az hogy a töltési idő jóval tovább tart mint egy sima tankolás benzinnel például. Meg nekem a másik problémám az akkumulátorral hogy azok pár évig bírják, átlag 4 év és bizony drága dolog egy akku csere jóformán egy autó ára. Nekem emiatt így nem gazdaságos. Az hogy tölteni kell mondjuk naponta itthon a garázsban azt még megtudnám csinálni lazán csak ha hosszú útra megyek akkor viszont hátrány lenne számomra.
Egy hybridet előbb megvennék mint egy tiszta elektromosat.
2021. júl. 14. 17:40
3-as Tesla-t. Szerethető jármű.
2021. júl. 14. 20:54
Kérdező: bocs, hogy visszakérdezek...
Egy ilyen tesztvezetés, hogy zajlik?
El kell hitetnem, hogy én autót akarok venni és jelentkezni kell rá? :)
Sok autót vezettem már, de az elektromos kimaradt... kíváncsi lennék milyen borzadály lehet hang nélkül autózni :D
2021. júl. 14. 22:35
15/19 A kérdező kommentje:
Autószalonokban vannak direkt erre a célra autók. Vagyis nem tudom, hogy mindben van-e. A Dacia Springet, amit vezettem, azt az autószalonok országszerte adogatták egymásnak tesztvezetésre a népnek. Bár egyértelműen a vásárlási szándék elősegítésére van ez az egész, szóval lehet jobban jársz egy kis színészkedéssel :D. Hangjuk van egyébként. Az elektromos autóknak muszáj az Európai Únióban "figyelmeztető hangot kiad
16/19 A kérdező kommentje:
Véletlenül benyomtam :D. Na szóval az EU-ban muszáj hangot kuadniuk az elktromos autóknak a gyalogosok figyelmeztetése miatt, ami folyamatosan hallatszik kívül-belül, azt hiszem hangszóróval csinálják. Olyan, mintha egy csillaghajót vezetnél. A Springnél meg baromi hangos a kerékzaj is. A Spring majdnem hangosabb, mint egy belső égésű motorral szerelt autó, csak nyilván nem mitorhangja van. A Zoe viszont baromi csendes. Nekem nagyon kényelmes volt, szinte ringatott az úton. A futóműve baromi jó(apám 30 éves Mazdájához képest főleg :D).
#16: Akkor ez a futómű dolog ezek szerint nem azonos a különböző modellek között. Én e-Golf-ot vezettem, annak pocsék futóműve volt. Tolta az orrát mint a fene, bukkanókon elpattogott, nagyon bután mozgott. Puhának puha volt, de az nem ismérve egy jó futóműnek. Nagyobb kanyarsebesség érhető el a régi autómmal is, ami egy E46 volt. Pedig az egy 24 éves modell, valamint az elektromos autóknak lent van a súlypontja az aksik miatt, szóval elvileg jobban kellene fordulnia...
2021. júl. 15. 10:03
18/19 A kérdező kommentje:
Szerintem az e-Golfnak más a futőműve, mint a Zoenak. Eddig 6 kocsit vezettem életemben, a Zoe volt messze a legirányíthatóbb és legkényelmesebb. Egy Teslát még szívesen kipróbálnék, de mivel még csak fél éve van jogsim, ilyen minimális tapasztalattan még nem akarok ilyen drága autót bérelni.
Még nem vezettem de látom hogy milyen rugalmasan vágnak be elém. Olyan mint az automata váltós kocsim volt, gáz és fék semmi felesleges.
2021. aug. 2. 03:37
Kapcsolódó kérdések: