Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Mennyibe kerül egy teljes...

Mennyibe kerül egy teljes alvázvédelem, üregvédelem egy Mazda 6-ra?

Figyelt kérdés
2021. júl. 12. 08:42
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:

Milyen az alap? Kell hegeszteni, javítani?

Ha érdemleges munkát akarsz, 100 mátyás körül fogják megcsinálni (kipufogó, csövek le szerelése, maszkolás, stb). Ez alá ne adj.

2021. júl. 12. 09:21
 2/14 anonim ***** válasza:
2%
Nekem az Audi-mon egy 10-esért csinálta meg a szerelőm. Nem hiszem, hogy egy Mazda drágább lenne. Anyagszükséglete kb. ugyan az, és az idő is.
2021. júl. 12. 09:22
 3/14 anonim ***** válasza:
96%

10 ezer forintból az anyag nem jön ki.

3-4 flakon alvázvédő többe kerül, az üregvédőről nem is beszéltünk. Maszkolás, munkadíj, hígító a pisztoly elmosáshoz? Na ne kábíts.

2021. júl. 12. 09:26
 4/14 anonim ***** válasza:
93%
150-200 normális helyen, normális anyagokkal, fél éves előjegyzéssel. Pl üregúr.
2021. júl. 12. 15:13
 5/14 anonim ***** válasza:
0%
Ha nem kell lakatolni, csak alváz- és üregvédőzni, akkor olyan 10-15 ezer + munkadíj. Felénk 3 ezer Forint körüli órabérben dolgoznak az autószerelők (maszekok mind). Tavaly vettem meg a mostani autómat, 45 ezret fizettem a kerékcserért (felnire is kellett szerelni gumikat) valamint alváz- és üregvédelemért együtt. Hogy mi mennyi volt, arra már nem emlékszem pontosan.
2021. júl. 13. 00:28
 6/14 anonim ***** válasza:
#5 vagyok még. 4 flakon alvázvédő és asszem úgy fél liter trafóolaj fogyott a művelet során. Nem tudom, hogy ez "normális" anyagnak számít-e. Azt viszont igen, hogy ugyan ezzel az eljárással van kezelve apám autója is, 29 éves, és még felületi rozsda sincs rajta. Szóval elvileg jónak kell lennie.
2021. júl. 13. 00:32
 7/14 anonim ***** válasza:
100%

Trafóolaj?! :O Az alvázvédelem nem azt jelenti (jó esetben) hogy a garázssoron a Józsi bácsi odataknyol ecsettel a küszöbökre valami bitumenes cuccot meg trafóolajat! Úgy elhiszem, hogy kijön ennyiből. Meg kell nézni, mennyibe kerül pl a dinitrol alváz + üregvédő! Az anyag nem jön ki 10e-ből, ha nem csak ide-oda fújkálunk vele egy-egy foltot, aminek nem sok értelme van. Ha az ember rendesen letakarítja, passziválja, burkolatokat leveszi, kimaszkol, nem csak dísznek fújkál ide-oda, hogy a szemnek jól nézzen ki de alatta rohad, hanem normálisan csinálja, az közel sem 1-2 óra munka!

Hol van az a hely, ahol számlával garanciával 3000Ft az óradíj?! Egy olajcsere megvan 1000Ft-ból, vezérléscsere 3000-4000-ből? Én is oda szeretnék járni! Felénk óránként 10-15e alatt rá se néznek az autóra, pedig nem Budapest, vagy Nyugat-Magyarország!

2021. júl. 13. 07:04
 8/14 anonim ***** válasza:
55%
Szidhatod a trafóolajat, mint üregvédő. Nekünk 40 éve beválik, folyamatosan. És mindenki másnak is, aki használja. (Ez az a kategória, mint hogy mostanában kitalálták, hogy a fehér kenyér egészségtelen, mindenki egyen inkább mást. Közben meg előttünk felnőtt jó pár generációnyi ember, akik között voltak akik szinte kizárólag fehér kenyeret ettek, éveken, évtizedeken keresztül. És mégse lett semmi bajuk...) Az autószerelőm meg Dörgicsén dolgozik. De csak német autókat vállal, mert az olasszal, franciával, stb. 2-3x annyit kell szenvedni. (Múltkor mikor ott voltam, volt nála egy Peugeot, nem tudom milyen típus, úgy 15 éves. Olajdekni cseréhez le kellett még a lökhárítót, a klíma kompresszort meg valami tartó konzolt is bontani, annyira elcseszett egy konstrukció volt.) Illetve Pesti autókat nem vállal, mert régen mindig át akarták verni onnan, így ha valaki telefonál, az az első kérdése hogy honnan vinné az autót. Számlát nyilván nem ad, maszek, nem szakszerviz. (De nem is kell. Nekem múltkor ingyen kicserélte a tavaly beszerelt gumiharangokat, mert eltörtek a hozzá adott gagyi minőségű bilincsek, ezért ment szét. Nem az ő hibája volt, de emlékezett rá, hogy a hozzá adott bilincsekkel rakta fel, és utána eszébe jutott, hogy az nem volt jó ötlet, mert tudta hogy szarok. De mégis ilyen távlatból is vállal rá garanciát, mindenféle papír nélkül.)
2021. júl. 13. 11:08
 9/14 anonim ***** válasza:
2. Ismerős karosszériásnál érdeklődtem, hol csináltassam. Azt mondta, a környéken sehol, mert csak a pénzt teszik el... Na te is így jártál.
2021. júl. 19. 14:29
 10/14 anonim ***** válasza:
8... számla minek....mindenféle papír nélkül....sógor-koma-jóbarátnak is necces.
2021. júl. 19. 14:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!