Kia Ceed alváz és üregvédelem?

Két autóm van. Egy 2005-ös és egy 2018-as. A 2005-ös, lassan 16 éves, de az alváz makulátlan. Teljesen hibátlan a gyári PVC bevonat. Lengőkarokon, kipufogón van csak itt-ott felületi rozsdapötty.
Viszont én extrém módon féltem az autóimat. Ha télen sóznak 5-6 km-re is képes vagyok inkább gyalogolni. Ha mégis ki kell vinnem, utána rögtön alvázat is mosok. Még esőben sem viszem ki az autót, ha nem feltétlenül muszáj.
Utólagos alvázvédelem nincs egyik autómon sem. Ha megcsináltatod, ártani biztosan nem árt. Én fúratni, vágatni nem engedném a karosszériát.
Amúgy garanciaidő alatt is megcsináltathatod. Az átrozsdásodás elleni garancia az ami nem lesz emiatt érvényes, semmi mást nem érint. Tehát ha mondjuk garanciaidőn belül motorhibás lesz az autód, nem fogják nem megjavítani garanciában, mert utólagos alvázvédelmet csináltattál. Ahhoz semmi köze. Az átrozsdásodás elleni garancia meg kb semmit nem ér. Csak akkor érvényesíthető, ha ki is lyukad a lemez és bizonyíthatóan egyértelműen belülről kifelé indult meg a rozsda. Azaz az esetek 0,0001%-ában ha érvényesíthető.

1-es tanácsát fogadd meg. Minden szava arany.
Nekem Skoda van amire 12 év átrozsdásodási garancia van. Annyit kell tudni, hogy itt is úgy van, hogy asszem évente át kell nézetni márkaszervizben és csak akkor érvényes az átrozsdásodási garancia.
Ami egyébként tényleg semmit sem ér amiatt amit az egyes leírt.
Az utólagos alvázvédőzéssel az a baj, hogy azt érdemes 3 évente megújítani. Sokkal többet ér ha télen hetente lemosod az alját is.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!