Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Mennyire tesz rosszat az...

Mennyire tesz rosszat az autónak az ennyire rövid távok vezetése?

Figyelt kérdés
Ismerősöm 1,7 km-re lakik a munkahelyétől, minden nap vezetve megy dolgozni, télen is. Sokszor ebédszünetben hazamegy. Az autója egy benzines, manuális 7 éves Toyota Yaris. Autópályán ritkán vezet. Ez motorkárosodást okozhat a jövőben?

2021. júl. 6. 22:50
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
43%
Én egy éve járok le csak a kisboltba a kocsival, semmit nem vettem észre.
2021. júl. 6. 22:51
 2/19 anonim ***** válasza:
100%

Persze, nem egészséges. Nem melegszik be a motor.

De egy kopó fogyó eszköz az autó is. Ő erre használja, áldja Jézus.

2021. júl. 6. 22:54
 3/19 anonim ***** válasza:
24%
Én pár percet várok vele, mielőtt elindok hagyj melegedjen. (Télen többet is.)
2021. júl. 6. 22:55
 4/19 anonim ***** válasza:
88%

3 a legrosszabb módszer 😁

20-30mp, és útra kész minden autó.

A kis köbcentis autókat, valamint dízelt hiába járatod télen 10 percig.

2021. júl. 6. 23:00
 5/19 anonim ***** válasza:
61%

#4-es.

Ne nekem mondd, hanem edesapamnak. Ha fel perc múlva elindulok vele,kihuzza a hajamat szallankent

2021. júl. 6. 23:05
 6/19 anonim ***** válasza:
90%
Az égvilágon semmi baja nem lesz. Meghát az autó kophat ha használják, ki gondolta volna :)
2021. júl. 6. 23:06
 7/19 anonim ***** válasza:
91%

Vannak ezez az örök meddő viták.

Hogyan járjunk az autóval. Hogyan töltsük a telefont. Vegyük ki a laptop akkumulátorát és tároljuk mélyhűtőben.

Ezek mind fogyó eszközök, amik előbb utóbb elkopnak. Azért vannak hogy használjuk és ne ők használjanak minket.

2021. júl. 6. 23:24
 8/19 anonim ***** válasza:
100%

A bizonyos ismerős egészségének valószínűleg anyagilag többet fog ártani, ha elszokik a mozgástól. Ízületi- és gerincproblémák, ellustuló keringési rendszer, szív - jó drága idős kora lesz. Simán hozzáadhatna pár évet a várható élettartamához (és csökkenthetné az egészségügyi kiadásait), ha azt az 1,7 km-t legyalogolná.

Hogy az autószerelő benyújt majd néha pár tízezer forintos számlákat akksira, indítómotorra vagy épp valami csapágyra? Még csak nagyságrendileg sem egy kategória.

2021. júl. 7. 00:54
 9/19 anonim ***** válasza:
36%

Ezt a "fogyó eszköz" hozzáállást sosem értettem ilyen dolgok esetében, mint pl. autó. Én autószerelő vagyok, szeretem is és a sajátomtól nem is sajnálom a törődést, nemhogy mindent azonnal megcsinálok, de néha már akkor is gondolkodom a következő lépésen, amikor igazából még nincs is rá okom, mert nincs baja. Egy szó mint száz, egyáltalán nem zavar, ha bármi probléma adódik, sőt, szeretek is vele foglalkozni, pénz ide vagy oda.

Na de mindezt azért teszem, hogy végeredményben jó legyen. Az egy dolog, hogy nem sajnálom rá a pénzt, de attól szándékosan még nem fogom kicsikarni belőle a hibákat. Fogyó eszköz, persze, de egyeseknek ez miért azt jelenti, hogy jóformán leszarják az autójukat és nem is próbálják a legtöbbet kihozni belőle. Egyszerűen csak lelakják, basznak foglalkozni vele, elvégre "fogyó eszköz, na bumm".

Fogyó eszköz, oké. Attól még lehet (kellene) rá vigyázni.

2021. júl. 7. 04:26
 10/19 anonim ***** válasza:
100%

A motor indításkor és hideg üzemben kopik a legjobban. Nem egy-két év alatt fog szétesni. De hosszú távon nem köszöni meg, hiszen soha be sem tud melegedni.

1,7 km az sétatempóban is 20-30 perc gyaloglás. Ennyi mozgás minimálisan kell egy nap.

2021. júl. 7. 07:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!