Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Autóvásárlási tanács?

Autóvásárlási tanács?

Figyelt kérdés

Sziasztok. Az alany egy MK1 benzines ford focus lenne.

Melyik lehet a jobb megoldás?

Tegyük fel van 800 ezer forintom rá.

Kifullozzam a keretet, és vegyek 800 körül egy feltehetően hibátlan állapotút, vagy veszek kb 400 ezerért olyat amilyet kapok, és ráköltök annyit amennyit kell. Melyik a jobb választás?

Ugye mondják, hogy amit Te cseréltetsz ki az a biztos. Ha foglalkozósat veszek kb mennyit kellene rákölteni, és nem csúsznék -e át a 800 ezren. Egy ideje ez foglalkoztat és érdekelne a véleményetek :)

2021. júl. 2. 16:01
 1/10 anonim ***** válasza:
60%
Én a kettő között néznék valami jó állapotút (mondjuk 700 ezer körül), és ráköltenék amennyit kell (ha a kötelezőket pl olajcsere nem vesszük ide). Ha meg nem kell, akkor örülök és félreteszem későbbre
2021. júl. 2. 16:14
 2/10 anonim ***** válasza:
58%

Mondok egy 3. variációt, nem veszel ford focust.

Ezek már akkor szanaszét voltak rohadva, amikor még áruk volt.

Annyi más fajta nem rohadós hasonló árú autó van még.

2021. júl. 2. 16:22
 3/10 anonim ***** válasza:
50%

A focust, én sem támogatnám, akkor már inkább astra. Azok is szeretnek rozsdásodni, de jókat is ki lehet fogni enny pénzért.

Nézzük, a másik oldalát a kérdésnek.

"Kifullozzam a keretet, és vegyek 800 körül egy feltehetően hibátlan állapotút"

Nos, ennyiért nincs ilyen.

És ne fullozd ki a keretet, mert alapból úgy indul egy használt autó, hogy olaj, olajszürő, légszűrö csere. Ehhez jöhet még váltó olaj csere, klíma (ha van) karbantartás, pollenszűrő csere.

Ha felezed a vételárat, annyiért csak olyat kapsz, amin van friss műszaki, de a maradék pénz kevés lesz ahhoz, hogy a következő műszakin is átmenyjen.

2021. júl. 2. 18:13
 4/10 anonim ***** válasza:
Bakker, milyen árak vannak Magyarországon, 800k egy 1es Focusért, beszharas. Németországban, de keletebbre Romániában is az ilyeneket párszáz euróért utánad dobják, kifejezetten jó állapotban.
2021. júl. 3. 08:04
 5/10 anonim ***** válasza:

Nagyon szép állapotút lehet venni már 400 környékén! Vagy lehet, hogy csak én fogtam ki?! Kuplungot, vezérlést, olajat kellett rajta cserélni.( meg ugye üregvédmet is meg csináltam) A hátsó ajtók alján volt egy pici rozsda de az ki lett javítva.

149.000 km errel vásároltam. Ahogy ki derült az autó szinte mindig garázsban állt. Használták is ugye a km óra álláson látszik, de mindig karban volt tartva. Ez látszik is rajta.

Azt el felejtettem, hogy ez egy sima 1.4 16 szelepes kocsi( nem ghia felszereltségű) nagyon jó imádom!

2021. júl. 3. 08:43
 6/10 anonim ***** válasza:
32%
Ford-ot, többen írták már itt, nem érdemes venni, max egy egyszerű Fiesta-t. Nem éppen a legjobb márka. Persze vannak xarabbak is, pl Psa konszern autoi, Fiat, de igazából felejtős.
2021. júl. 3. 09:57
 7/10 anonim ***** válasza:
75%

6os

Tévedsz picit. Az Mk1es Focus egy nagyszerű autó minden szempontbol, nagyon kellemes vezetni, megbízható, csak sajnos csúnyán rozsdáznak.

2021. júl. 3. 12:50
 8/10 A kérdező kommentje:
5-ös... Nem volt szerencséd. 400-500 ezer forint lenne a reális áruk. Ehelyett 800 ért is kapsz rozsdásat vagy csúnyát. Nem hogy lejjebb, feljebb mennek a használt autó árak.. Sajnos. Mindegy, 700-800 nál többet biztos hogy nem fogok adni egy mk1-ért, ha nincs jó akkor nézek inkább mást. Tudok még várni is, kb fél év múlva lenne megvéve, addig hátha lejjebb mennek. Jóhogy nem milliókért adják a sz@ros mk1 et mikor 3-4m ért kb 2014-es audik vannak kitűnő állapotb
2021. júl. 3. 16:36
 9/10 A kérdező kommentje:
Sajnos sok az önző aki nem adja olcsón a kicsikéjét, hogy a legtöbbet nyerjen rajta.
2021. júl. 3. 16:39
 10/10 anonim ***** válasza:
77%
Focus-ok, Fiesta-k minden generációbol jó gépek, az egyes Focus-nak a rozsdásodas a legnagyobb ellensége/ hátránya, dehát a legfiatalabb is 16 éves.
2021. júl. 3. 18:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!