Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Mit vegyek következő autónak?

Mit vegyek következő autónak?

Figyelt kérdés

Jelenleg egy nagyszüleimtől kapott 1.4-es B Corsát hajtok (C14NZ 60 le). Megbízható és szeretem is, de azért már elég öreg, és hiányoznak belőle alapvető funkciók, hogy teljes értékű autó lehessen. Városban szaladgálni és néha kisebb kiruccanásokra (80-100 km) talán majd meg is tartom, de szeretnék valamit, amiben azért több dolog elfér, van benne klíma és legalább 2 légzsák.

Egész konkrétan egy kompakt méretű autóra gondoltam, lehetőség szerint inkább ferdehátú, esetleg kombi, harmadik helyen vannak csak a szedánok. Motor szempontjából benzines (annyit azért nem megyek), legalább kb. 80-90 le, emellett klíma és légzsákok amit keresnék.

Nem félek semmitől, francia autók vannak bőven a családban, talán az Alfák és a VW csoport termékei azok, amiket kerülnék.

Összegben úgy gondoltam, hogy 1M-nál nem költenék rá többet, és ebben legyen benne az átírás és szerviz, tehát 600-800e közti vételár lenne az ideális.

Ha nem találok ki semmi jót, akkor max gyűjtök még egy kicsit és veszek egy bakancs Swiftet, hármas Cliot vagy Grande Puntot, de azért érdekel, hogy ebben az ársávban ki mit hajt, hajtana.

Néhány autó amin gondolkodtam:

Renault Clio II - kényelmes olcsó kiskocsi, de a kínálat elég gyér és lerúgott hahun.

Volvo V40/S40 - szép és biztosan kényelmes, biztonságos svéd kocsi, de tartok a nagy fogyasztástól.

Citroen C3 - stílusos és kényelmesnek tűnik, de senkit nem tudok, akinek lett volna bármilyen Citroenje

Opel Astra G - tömegtermék, ami jó, de ezeket már azt hiszem mind az olajfogyasztós ecotec motorokkal szerelték, az enyém meg nem eszik egy cseppet sem, és nem akarok visszalépni megbízhatóságban

2021. máj. 17. 10:12
 1/7 anonim ***** válasza:
55%
Suzuki Swift 1.3 glx
2021. máj. 17. 10:18
 2/7 D. Brasco ***** válasza:
75%

Vegyel egy Grande puntot vagy 2-es cliot(lehetoleg valamilyen széria végit) es problema megoldva.

Nincs velük komolyabb baj,fentartasuk teljesen atlagos,es nem igazan rozsdálnak.

2021. máj. 17. 10:21
 3/7 anonim ***** válasza:
30%
Ford Fiesta/Focus?
2021. máj. 17. 10:33
 4/7 anonim ***** válasza:
27%
Én inkább gyűjtenék még egy kicsit a puntora vagy a cliora
2021. máj. 17. 11:40
 5/7 A kérdező kommentje:
Köszi! Fordoktól a rozsda miatt tartok, amúgy szimpatikusak azok is. Várom a további ötleteket!
2021. máj. 17. 13:12
 6/7 anonim ***** válasza:
41%
Csatlakozom a kettes, Grande Puntoval nehéz mellényúlni
2021. máj. 17. 15:01
 7/7 anonim ***** válasza:
41%
G Astra nem rossz dolog, de abból tényleg nem érdemes Ecotecet. Abból érdemesebb az Isuzu dízelt megvenni
2021. máj. 17. 19:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!