Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Miért megy ilyen rosszul a...

Miért megy ilyen rosszul a vezetés?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Most járok a 12. óra vezetésnél és egyszerűen nem bírok egy kanyart se megcsinálni rendesen.Az oktatómnak folyton bele kell nyúlnia mert mindent elrontok amit csak lehet.Lehet hogy nem nekem való a jogsi? Tudom a KRESZT de amikor vezetek annyira elvonja a figyelmemet az autó irányítása a váltó folyamatos kapcsolgatása a sok autó és a piros lámpák hogy tök egyszerű dolgokat is elrontok amiket amúgy tudom hogy kellett volna csinálni.

Azt tudom magamról hogy iszonyatosan figyelmetlen voltam egész életemben olyan a memóriám mint egy aranyhalnak és több dologra egyszerűen nem tudok koncentrálni.

Lehet ez nem nekem való?

21/F Zalaegerszeg

2021. júl. 2. 08:18
 1/8 anonim ***** válasza:
23%
Óra előtt, mikor még higgadt mindenki akkor kérdezd meg az oktatót. Ő aztán igazán sok tanulót látott már, neki van tapasztalata.
2021. júl. 2. 08:26
 2/8 anonim ***** válasza:
83%

Tudom miről beszélsz, szinte az oktatás végéig ugyanezt éreztem. Az órák előtt mindig gyomorgörcsöm volt. Amíg nem vezettem még autót, addig fel sem tűnt, hogy ennyi mindenre kell figyelnie a sofőröknek, mert minden ismerősöm olyan lazán vezetett (kivéve két embert, nekik nagyon nincs érzékük hozzá).

A lényeg, amint meglett a jogsim egyből el is kezdtem vezetni és nagyon élvezem. Sokkal jobban tudok figyelni mindenre, mint az órák alatt, mert már nincs rajtam az a stressz a vizsga miatt.

Nyugi, neked is menni fog majd! Kitartás!

2021. júl. 2. 08:52
 3/8 anonim ***** válasza:
88%

Ez ilyen, még az elején vagy. Egyik óráról a másikra egyszer majd észreveszed, hogy nem kell többé az autóra figyelned, megy a kezelése magától. Onnantól tudsz majd igazán a forgalomra és a kreszre figyelni.

A következő szint pedig az lesz, amit a 2-es mond, amikor már az oktató sem ül melletted, az lesz az igazi.

2021. júl. 2. 11:56
 4/8 anonim ***** válasza:
9%
#3 es majd akkor jon a baleset
2021. júl. 2. 12:06
 5/8 anonim ***** válasza:
65%

" több dologra egyszerűen nem tudok koncentrálni "

Pedig itt szükség van nagyon is több mindenre oda figyelni és tized másodpercek alatt reagálni.

HA ez nem megy akkor valószínű ezt nem neked találták ki.

2021. júl. 2. 14:13
 6/8 anonim ***** válasza:
Amíg nem tanulod meg magát az autót kezelni, nem marad az agyadnak kapacitása a forgalomra. Majd ha már tudod vezetni az autót, a többi is menni fog.
2021. júl. 2. 16:04
 7/8 anonim ***** válasza:
Menni fog az. Én eleinte azt gondoltam, hogy tuti nem fogok tudni normálisan váltani. Mindig oda kellett néznem, hogy most hanyadik sebességben van az autó mert mindig elfelejtettem, ahogy beforduláskor is elfelejtettem visszakapcsolni. Ahogy teltek az órák mindig azt vettem észre, hogy egyre kevesebbet nézek oda, egyszerűen megszoktam és előbb utóbb rutinosan eszedbe fog jutni minden, hogy mit kell csinálni és mi miután következik. Csak adj időt magadnak, még nagyon az elején vagy.
2021. júl. 6. 09:42
 8/8 anonim ***** válasza:
Szia. Ez általánosan előfordul valakiknél akik nem érzik annyira a vezetést de bármit meg lehet tanulni idővel, a vezetés teljesen ilyen. Idővel jön meg a rutin meg az, hogy egyre jobban érzed majd az autót. Nekem mondjuk minden patikán megy szóval szerencsém van viszont az elején a váltogatás nekem is elvonta a figyelmem pláne ha szar a váltó. Egy idő után érzésből, természetesen fogod csinálni. Mellesleg mindenkinek van valami ami a legrosszabban megy, nekem a kuplung volt a legtöbb játék mire jól ment. Fel a fejjel és csak lazán.
2021. júl. 20. 13:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!