Sofőrök! Ti nem érzitek rosszul magatokat ha néha úgy előztök, hogy az még éppen belefér mert szemből már jönnek?
Persze, nem napi rendszerességgel történnek meg velem ilyesmik, de bizony megtörtént már talán két-három alkalommal, hogy még biztonsággal beértem a kocsi elé. Vagyis nem kellett lehúzódjanak az autók, nem volt éppen kicentizve, de amolyan még éppen megvolt típus. Nem vagyok rájuk büszke és utána mindig nagyon rosszul éreztem magam.
Megtörtént már másokkal is ahogy hallottam/láttam, de van aki annyira lazán veszi, hogy még élvezi is, és keresi az ilyen alkalmakat. Nem is feltétlenül taknyos fiatal sofőrök, de tapasztaltabb kollégák is járnak így néha.
"Megtörtént már másokkal is ahogy hallottam/láttam, de van aki annyira lazán veszi, hogy még élvezi is, és keresi az ilyen alkalmakat. Nem is feltétlenül taknyos fiatal sofőrök, de tapasztaltabb kollégák is járnak így néha"
Akkor ez lehet hogy nem az éppen megvolt kategória, hanem tudta mit csinál. Nehezem tudom elképzelni hogy valaki rendszeresen a "most meghalunk vagy nem" előzésekre játszik.
Én sose bízom a véletlenre, elég nagy ráhagyással előzök mindig. Ez azt jelenti, hogy még legalább 200-300 méterre van a szembejövő, amikor én már túl vagyok az előzésen. Ha nincsenek meg ennek a feltételei, akkor inkább kísérem negyed órán át is az előttem haladót. Azt azért látom, hogy nem mindenki ilyen türelmes, és vannak meleg helyzetek is ez miatt, de sok embernél ez teljesen természetes, és egyáltalán nem lelkiznek ezen. És sok ilyen már a temetőben nyugszik, és azok is, akik éppen arra jártak, és szabályosan közlekedtek egy ilyennel szemben. 29 éve vezetek, és nekem is volt pár ilyen esetem, hogy csak a rutinomnak, és a reflexeimnek köszönhettem, hogy nem jöttek belém szemből.
Romániában még rosszabb a helyzet. Ott tényleg senki nem foglalkozik azzal, hogy beláthatatlan kanyar van, vagy záróvonal, de még az se érdekli őket, ha jön autó, ők előznek akkor is.
Igen, ez így igaz. Még az a sofőr, aki bevállal ilyesmit az az ő dolga, hogy kiszáll-e többet az autójából, de ártatlan embereket nem kellene veszélyeztessen. Beleértve magamat is persze, mert ugyanígy én is veszélyeztettem már mások életét.
A legszomorúbb viszont, hogy ebből sok viccet csinál, menőnek érzi magát és meggondolatlanul cselekszik.
Szerintem én is leteszem egy időre az autót mert ez így nincs rendben, beismerem.
Szóval, van egy közlekedési szituáció, amiről érzed, hogy helytelen, sőt veszélyes. Bár el tudnád kerülni, Te mégis tudatosan -többször- kiprovokálod.
Aztán idejössz, és eljátszod a Bűnbánó Magdolnát, hogy milyen rosszul érzed magad, ki sem akarsz mozdulni a fotelkádból, stb.
Úgy látom, a következetesség nem erős oldalad.... :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!