Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Hogyan mondjam ezt meg a...

Hogyan mondjam ezt meg a vevőnek, hogy így átcsesztem az agyát?

Figyelt kérdés

Lecseréltem a mostani autómat, már találtam is rá vevőt akivel megegyeztünk korábban. Azt mondta még múlt héten, hogy legkésőbb vasárnap el szeretné vinni. Nem jött azonban érte. Én ma reggel felhívtam, azt mondta majd valamikor ma este jön érte, erre kinyomott. Ma délelőtt elindultam kocsit keresni. Rengeteg helyet bejártam, végül találtam egyet amely nagyon megtetszett, de sajnos túl lőtt azon az értéken amit szerettem volna szánni autó vásárlásra, így beszámítattam az autómat és olcsóban ki tudtam hozni az új kocsit.

A vevő felől egyelőre nem hallottam, de, hogy mondjam ezt meg neki ha ma még jelentkezik a kocsiért? Még fiatal vagyok, ez az első autó cserém és nem vagyok valami tapasztalt az ilyen szituációkban. Ráadásul konfliktus kerülő vagyok és nem is tudom ezeket kezelni.

Nyilván azt nem mondom meg neki, hogy konkrétan mi történt, hanem kitalálom, hogy valaki lecsengetett érte kp-ban egy nagyobb összeget de így is félek, hogy kiakad.

2021. jún. 28. 19:42
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
57%
#9: mondjuk alapszabály kéne legyen, hogy nem hívunk vadidegen vevőt az otthonunkhoz.
2021. jún. 28. 22:05
 12/20 anonim ***** válasza:
83%

írj neki egy ilyen sms:

"Kedves XY, az autó már elkelt. Köszönöm az érdeklődését, minden jót!"

2021. jún. 28. 22:34
 13/20 anonim ***** válasza:
74%
Mindenképpen írj neki egy smst. Velünk is történt hasonló. Autót nézni mentünk fel Pestre.(elegge messze van tőlünk) Nem szólt hogy van másik érdeklődő is. 6-ra volt beszélve, ott vártunk amikor 18:30-kor irt egy smst hogy bocs, nincs kocsi. Mehetünk haza.
2021. jún. 28. 23:13
 14/20 anonim ***** válasza:
74%
Attól függetlenül, hogy teljesen jogosan döntöttél a beszámítás mellett, és ő nem jött el a megbeszélt időben, az tőled is parasztság lenne ha nem szólsz neki (most, magadtól, nem amikor keres hogy mikor jöhet a kocsiért) hogy már nincs meg. Ne kelljen potyára felvennie a pénzt, megszerveznie az utazást, esetleg lemondania egy jobb vételről, mert azt hiszi hogy ez már az övé lesz fixen. Szólj neki, úgy korrekt.
2021. jún. 29. 00:50
 15/20 anonim ***** válasza:
100%
Na mi a helyzet? Gondolom nem is keresett.
2021. jún. 29. 07:00
 16/20 anonim ***** válasza:
100%

Küldd el a bánatos muffba.

Egy örök érvényű szabály van soha ne bízz senkiben, ez egy majom aki megbízhatatlan, alias koptasd le és keress 1 normális embert.

2021. jún. 29. 09:36
 17/20 A kérdező kommentje:

Nem keresett azóta sem, facen nem találtam meg így nem tudtam neki írni.

SMS-t én nem küldök.

2021. jún. 29. 12:35
 18/20 anonim ***** válasza:
61%
Akkor jól egymásra találtatok...
2021. jún. 29. 12:47
 19/20 anonim ***** válasza:
100%

Nem kéne ezt így túllihegni.

Onnan, hogy az első megbeszélt időpontra nem jelentkezett, de még csak nem is értesített, még morális szempontból sem indokolt se tartogatni számára az autót, se értesíteni bármilyen valtozásról.

Akkor lenne indokolt, ha a megbeszélt időpont előtt történne valami, jönne egy vevő,aki azonnal fizet, esetleg többet, akkor illik értesíteni. Jogilag akkor sem tehetne semmit,ha nem történt írásbeli megállapodás, foglalóval.

2021. jún. 29. 15:01
 20/20 anonim ***** válasza:
100%

"Nyilván azt nem mondom meg neki, hogy konkrétan mi történt, hanem kitalálom, hogy..."

Isten őrizz füllenteni. Nincs itt semmi probléma:

- Nem jöttél a megbeszélt időben, ezért eladtam.

Ennyike...

2021. júl. 12. 11:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!