Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Kerékpárúton mennyivel km/-h-v...

Kerékpárúton mennyivel km/-h-val lehet robogóval menni?

Figyelt kérdés
Kis motorról van szó (max sebesség 60 km/h), tehát mehetek vele kerékpárúton, csak azt nem tudom mennyivel lehet szabályosan? Számít az is, h lakott területen ill. lakott területen kívül megyek?
2010. aug. 26. 14:36
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
47%
Érdekes, ma voltam KRESZ oktatáson, csak háromszor lett elmondva, hogy 30...
2010. aug. 26. 15:48
 12/21 anonim ***** válasza:

Mondom, hogy 20.

Tavaly jártam kreszre, és még a vizsgámban is benne volt.

Jabuár 1től az is változott volna? :O

2010. aug. 26. 16:11
 13/21 anonim ***** válasza:
80%

Lakott területen kívűl SEGÉDMOTOROS KERÉKPÁRRAL: 20km/h

Lakott területen belül NEM hajthat rá SEGÉDMOTOROS KERÉKPÁRRAL.

Egyébként, kedves kérdező, mit jelent az, hogy "kis motorrol van szó"? ugyan is, ha segédmotoros kerékpárról akkor, az csak maximum 45 km/h órával mehet(ne), nem 60-nal...

2010. aug. 26. 16:20
 14/21 A kérdező kommentje:
50 cm3 robogóról van szó, amúgy nem akarok az úton menni lakott területen kívül, mert az kb olyan lenne, mintha körültekintés nélkül bemennék egy forgalmas útkereszteződésbe, magyarul ROHADT VESZÉLYES, főleg ilyen pici robogóval. Meg hát mikor kocsival megyek, én is szidom a h.lye motorost, h nem tud a kerékpárúton menni, mivel az út szélén nem tud menni, mert nagyon rossz ott az út.
2010. aug. 26. 16:46
 15/21 anonim ***** válasza:

[link]

13. § (1) Az utasítást adó jelzőtáblák:

[...]

e) „Kerékpárút” (26. ábra); a tábla a kétkerekű kerékpárok közlekedésére kijelölt utat jelez; a segédmotoros rokkantkocsi, a gépi meghajtású kerekes szék és a kétkerekű segédmotoros kerékpár lakott területen kívül a kerékpárutat igénybe veheti, ha ezt jelzőtábla nem tiltja. A kerékpárúton más jármű közlekedése tilos;

26. § (1) Az egyes járművekkel - ha e rendelet másként nem rendelkezik - legfeljebb a következő sebességgel szabad közlekedni:

[...]

d/2. a kerékpárúton közlekedő járművel 30 km/óra

2010. aug. 26. 17:21
 16/21 A kérdező kommentje:
köszi, de akk az 50 cm3 robogó segédmotoros kerékpárnak számít (bocsi nem értek az ilyenekhez)
2010. aug. 26. 17:31
 17/21 anonim ***** válasza:
én írtam a 60at... nyugi haver mindenki tudja h 45el lehet menni max de a gyerek 60al ment... ha értelmezted vna... nem azt írtam h annyival lehet menni ááá ezek az emberek...
2010. aug. 26. 18:16
 18/21 anonim ***** válasza:
Mondtam, hogy 30... Komolyan mondom, menyi idióta van itt.
2010. aug. 26. 19:38
 19/21 A kérdező kommentje:
okok. Akkor a 30 az biztos:) de arról is változik a vélemény, h lakott területen belül mehetek-e egy 50 cm3 robogóval a keréppárúton?
2010. aug. 26. 19:59
 20/21 anonim ***** válasza:
Hát a kerékpárutak köztudottan marha keskenyek, kerékpárosként meg én átkoznám le a hülye motorost, hogy nem az úton halad:P
2010. aug. 27. 08:34
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!